Grattis grattis grattis

I dessa tider byter kappseglingarna av varandra med allt vad det innebär i form av fina prestationer och ärofyllda segrar. Här lyfter vi fram tre av dem. I den bästa av världar hade vi uppmärksammat alla . Känner du någon som förtjänar extra mycket beröm? Tipsa oss gärna på media@searchmagazine.se.

Fotografiet ovan är taget under Lidingö Runt av Hannu Mikkola.

I månadsskiftet april-maj avgjordes årets första SM som också var nordiskt mästerskap i den radiostyrda båtklassen IOM i Jönköping. Totalt var det 31 deltagare från Sverige, Norge och Danmark. De första två dagarna genomfördes en grundomgång i två grupper. Efter grundomgången delades deltagarna in i guld-fleet och silver-fleet. Efter stabil och säker segling signerad Michael Collberg från Mariestad kunde han krönas till dubbel mästare vilket gav honom karriärens 30:e SM-guld. Michael har tidigare vunnit flera titlar i bl a H-båt och Express. Nu blir Collberg inbjuden till Seglingens Mästare i höst, där vi kommer få se honom möta andra svenska mästare från andra båtklasser. Seglingens Mästare går i Marstrand den 7-8 oktober. Silvret gick till Jonas Samson och SM-bronset till Thomas Enwall. Mer om mästerskapet hittar du på www.svensksegling.se.

SM samt nordiskt mästerskap i radiostyrda båtklassen IOM avgjordes vid månadsskiftet april-maj i Jönköping. Foto: Claes Lundin

SM-pallen 2023 för radiostyrda båtklassen IOM med Michael Collberg (guld), Jonas Samson (silver) och Thomas Enwall (brons). Foto: Claes Lundin

Årets Lidingö Runt avgjordes den 13 maj i strålande sol och blå himmel men också en blandning av mycket och lite vind som utmanade. Förra årets vinnare i Liros Stockholm SRS Cup Team Grynet med skeppare Anders Åhman presterade inledde säsongen på topp och tog inte bara linehonour, utan tog hem både sin klass och totalsegern. Totaltvå blev Patrik Forsgrens Team Pro4u och på tredje plats slutade Jenny med Peter Skoglund som skeppare. Hela resultatlistan samt klassvinnarna hittar du på www.lidingorunt.se.

Utöver Anders Åhman (skeppare) bestod Team Grynet av Johan Brauer, Mikael Lindh, Calle Schön, Ulf Samuelsson och Fredrik Hägerstrand.

Så här såg det ut när Team Grynet skar mållinjen. Ingen direkt dramatik men "fy fan va härligt"!

Gullviverallyt är en familjevänlig kappsegling i fyra dagar under Kristi Himmelfärdshelgen. Under dagarna står kappsegling i centrum och barnens frågesport. Kvällarna fortlöper med prisutdelning och trevlig samvaro. För att skapa sig en bild av arrangemanget, som är så mycket mer än "bara" en kappsegling surfar du vidare till Facebook @Gullviverallyt.

Totalt stod 88 enskrov och 6 flerskrov på linjen. Högst upp i resultatlistan seglade Nils Virvings NF Borta med Vinden. Han skriver så här på Facebook @Gullviverallyt efter årets rally: "Det är en ynnest att få deltaga i denna segling. I år hade jag mina barn Niklas och Sara med som hjälpte till med seglingen och hjälpt mig upp och ned från toppen på Biskoppsön. På torsdag och fredag hade jag också barnbarnen Tess 6 bast och Filippa med pojkvän Hugo ombord. Tack alla ni som arrangerar denna segling och alla kunniga å trevliga medtävlare!!!!!"

Tvåa slutade Rolf Erixons One Off Piano och trea kom H-båten Rödluvan med skappare Valter Saaristu. Samtliga resulat hittar du på gullviverallyt.se.

Speciellt för dig som är flerskrovsfantast har vi bäddat in Antonplankton89:s regattasammandrag från YouTube.

Top