GKSS har spikat tävlingsprogrammet för 2013

Nu har GKSS kappseglingskommitée lagt upp alla tävlingar som GKSS arrangerar under 2013. Säsongen drar igång den 20-21 april med GKSS Icebreaker och avslutas som alltid med klubbmästerskap. Där i mellan är några av höjdpunkterna GKSS OCR, Europa Cup Laser, Klassisk Regatta, Stjärnbåtens 100 års jubileums regatta, Stena Match Cup, RC44 tour och Marstrands regattan. Massor av härliga tävlingar med andra ord, bara att börja lägga in i kalendern. Nedan finns hela programmet eller besök gkss:s hemsida


 

 

20-21 april, GKSS Icebreaker 

En Match Racingregatta med internationell status. Tävlingen är en Open Grade 3:a, 10 besättningar. Tävlingen arrangeras i Långedrag och seglas i DS37.

 

25 april, Torsdagssegling för jollar, Långedrag 
GKSS och LdSS torsdagsseglingar seglas i Långedrag vid fem tillfällen på våren och  fem på hösten. Det är en form av träningssegling som är öppen för jollar, både dam och herr. Registrering öppnar 17.00, samling 17.30 och starten går 18.00. Minst tre båtar/klass. Vi hoppas fördjupa det mycket positiva samarbetet med LdSS. 

 

2 maj, Torsdagssegling för jollar, Långedrag

 

4-5 maj, Youth Match Cup Sweden, kval 1 

Youth Match Cup Sweden är en ungdomssegling med fokus på att ha kul och främja ungdomssegling! Ungdomar som seglar och ungdomar som arrangerar. YMCS startades 2011 och blev med en gång en succé och uppmärksammades på många olika sätt då finalen går samtidigt som finalen på Stena Match Cup Sweden. YMCS 4-5 maj är ett kval till den stora tävlingen i Marstrand den 5-7 juli. Kvalet arrangeras i Långedrag och seglas i båttypen CB66.

 

9 maj, Torsdagssegling för jollar i GKSS, Långedrag 

 

11-12 maj, GKSS Olympic Class Regatta (OCR) 
GKSS Olympic Class Regatta med kval till Ungdoms VM. En tävling som har både världselit och juniorer på startfältet. Den seglas i två dagar och är en regatta för klasserna Finnjolle, Laser, Laser Radial, herr och dam, 470, 49er, 49erFX samt ungdomsklasserna 29er och RS Feva  . Regattan seglas omedelbart utanför piren i Långedrag.

 

17-19 maj, Europa Cup Laser  
En delregatta i den Europaomspännande cup som arrangeras för samtliga Laser-klasser. Regattan arrangeras på uppdrag av det internationella Laserförbundet och förhoppningen är att få deltagare från hela Europa. Seglingarna genomförs på "tippen", vattnet mellan farlederna in till Göteborg. 

 

23 maj, Torsdagssegling för jollar, Långedrag

 

25-26 maj, GKSS Spring Cup och kval till SMCS 
En Match Racingregatta med internationell status, där vinnaren får en plats i Stena Match Cup Sweden! Tävlingen är en Open Grade 3:a, 10 besättningar. Tävlingen arrangeras i Långedrag och seglas i DS37. 

 

30 maj, Torsdagssegling för jollar, Långedrag  

 

6 juni, Klassisk regatta
En härlig regatta för alla kappseglande träbåtar. Den seglas i Långedrag och är  ett samarbete mellan GKSS, LdSS och SS Fram.

 

7-8 juni, Stjärnbåtens Jubileumsregatta
Stjärnbåtens 100års jubileum firas med en regatta där ca 50 besättningar inbjuds att segla de båtar som under vintern restaurerats av GKSS Stjärnbåtssektion, Regattan genomförs i former liknande sprint-race, många korta seglingar. Regler och startprocedurer från 60-talet kommer att tillämpas. Start och mål vid tribunen i Långedrag

 

24-29 juni, RC44 Tour

Varje år genomförs ett globalt mästerskap på några av världens bästa seglingsarenor, varav Marstrand är en i den exklusiva skaran. RC44:an seglas av en 8-mannabesättning bestående av 50% proffs och 50% amatörer. Båtens unika design och extrema seglingsegenskaper lockar till sig den absoluta eliten från både seglings- och affärsvärlden. Utan tvekan tillhör RC44 något av det allra häftigaste man kan uppleva inom seglingsvärlden idag.
Vi välkomnar dig till en upplevelse utöver det vanliga på världens vackraste seglingsarena.
  

1-6 juli, Stena Match Cup Sweden
En av de mest prestigefyllda Match Racing regattorna med internationell status. Tävlingen är en Open Grade W samt Women Grade 1. Seglas i DS 37. 

 

4-6 juli, Youth Match Cup Sweden, final
Youth Match Cup Sweden är en ungdomssegling med fokus på att ha kul och främja ungdomssegling! Ungdomar som seglar och ungdomar som arrangerar. YMCS startades 2011 och blev med en gång en succé och uppmärksammades på många olika sätt då finalen går samtidigt som finalen på Stena Match Cup Sweden. YMCS 4-6 juli är den stora finalen som seglas i Marstrand och i båttypen CB66.

 

3-4 augusti, 2,4mR riksranking i Långedrag

2,4an är en klssisk R-båt, som seglas av en person. Båten ingår i paralympics och seglas i Sverige av många äldre seglare med omfattande meriter från andra klasser. Det kommer säkerligen att vara ett tiotal olympier och världsmästare på banan. Den för närvarande regerande världsmästaren i 2,4 seglar för GKSS. Vi räknar med deltagare från Sverige, Norge, Danmark och England.

 

8-10, augusti Marstrandsregattan, SRS 
Missa inte sommarens härligaste och mest fartfylld seglingsvecka, fylld med vind, regn, sol, dramatik och en massa glada skratt. 2013gör GKSS en satsning på "storbåtssegling.

 

22 augusti, Torsdagssegling för jollar, Långedrag

 

29 augusti, Torsdagssegling för jollar, Långedrag 
 
 

5 september, Torsdagssegling för jollar, Långedrag 

 

7 september, GKSS Septembersegling - Medlemsseglingen 
En underbar klubbtävling där start sker i Långedrag med målgång i Marstrand och seglas enligt SYL formatet (omvänd startordning enligt SRS). På kvällen är det prisutdelning som avslutas med en gemensam middag med gôtt snack vid borden. En tävling som du som medlem inte får missa.

 

12 september, Torsdagssegling för jollar, Långedrag 

 

14-15 september, GKSS Autumn Cup 
En Match Racing regatta med internationell status. Tävlingen är en Open Grade 3:a, 10 besättningar. Tävlingen arrangeras i Långedrag. Seglas i DS37

 

19 september, Torsdagssegling för jollar i GKSS, Långedrag 

 

12-13 oktober, GKSS Klubbmästerskap i Match Racing 
De initierade tvistar om vad som är svårast, att vinna SM eller att vinna GKSS KM i Match Racing. Som vanligt genomförs seglingen i Långedrag och tävlingen är öppen för såväl dam- som herrteam. Tävlingen är en Open Grade 4:a. Seglas i DS37 

 

12 oktober, GKSS Klubbmästerskap för jollar senior och 2.4mR 
GKSS klubbmästerskap för jollar är en högklassig kappsegling. Här ges alla klubbens jolleseglare möjlighet att pröva sin förmåga mot våra elitlagsseglare.

Top