FINALLY FOILING IT

Med ett tight tävlingsschema gäller det att utnyttja tiden rätt. I klippet nedan flyger Imocan Malizia bokstavligen talat fram under transporten från Guadeloupe till Alicante och starten av The Ocean Race den 15 januari. Observera hur båten rör sig; lika underbart för tävlingsresultatet, som fruktansvärt med tanke på livet ombord.

Sedan två dagar sedan befinner sig Malizia i Alicante för underhåll och uppdateringar inför starten av The Ocean Race. Malizia är en av totalt 5 båtar som deltar i imocaklassen. Mer om kommande upplaga av The Ocean Race hittar du i notisen "31 dagar kvar till starten av The Ocean Race".

Tredje etappen mellan Kapstaden och Itajaí mäter monstruösa 12750 M i de mest utmanande vatten. Här kan den största utmaningen mycket väl bli att hålla båt och besättning hel och "up to speed". Så enkla och vardagliga ting som att sova, äta, dricka och gå på toaletten är ingen barnlek med plattan i botten i hög sjö.

Här är Malizias sammanfattning av Route du Rhum – Destination Guadeloupe på Instagram. Team Malizia slutade på 24:e plats av totalt 38 båtar.

Top