Finalen av World Match Racing Tour kommer seglas i Kina

Shenzhen kommer att stå som värd för finalen till World Match Racing Tour 2021-2025 - det meddelade tourens organisatörer igår. Avtalet markerar ett första steg i utvecklingen av World Match Racing Tour, efter att den bytte ägare innan jul 2018, med målet att utöka och främja matchracing i Kina och andra asiatiska marknader. Touren är sanktioneratav World Sailing som ett ”Special Event” sedan 2006 och håller årligen ett VM I Match Racing. 

Shenzhen Bao’an Match Cup, som har godkänts av General Administration of Sports of China och kommer kallas , kommer arrangeras av World Match Racing Tour och China Yachting Association, Shenzhen Municipal Administration of Culture, Media, Tourism and Sports, och People's Government of Bao’an District of Shenzhen. Det är tydligen viktigt det där med titlar, namn och organisationer i Kina, men positivt att hålla ett event på icke klassisk mark.  

Den första upplagan av eventet kommer äga rum 15-19 december 2021 och kommer ha en total prispott på minst $200.000. Tävlingarna kommer hållas i Dachan Bay, nära Qianhai Free Trade Zone och Bao'an Coastal Culture Park, så att åskådare kan titta på seglingarna från land. Vilken båt som kommer att användas är ännu inte bekräftat. 

VM i matchracing var ett av få seglings-VM som faktiskt hölls under 2020, och efter ett par turbulenta år känns det som att WMRT äntligen börjar komma tillbaka till gamal god form, med regelbundna event och ordentliga prissummor. 

Top