Fia Rapporterar från VM

Fia Fjelddahl och Markus Jenkinson är i Hamburg och seglar Inclusion World Championship, 2 av 3 dagar är avklarade och det är tight! 

Dag 1 

Första dagen på VM avklarad. Formatet är sprintrace vilket gör att man seglar några korta race och sen väntar man på land innan man får segla igen. Eftersom det är anpassat för rörelsehindrade innebar det en del landväntan, men ute på vattnet var det bra tempo. Vi lyckades vinna alla race idag, men imorgon har vi svårare motstånd så vi får se till att segla ännu bättre. Många båtar hade problem med genackern (extra seglet på undanvinden), bla vår båt, och vi fick därför köra plattläns och saxa seglena. Lite tråkigt då gennaker är kul och vi är relativt erfarna och snabba med gennaker.

4-8 race till imorgon och förhoppningsvis mer vind än prognosen lovar!

Dag 2 

2/3 dagar gjorda nu med dagens resultat: 3,1,1,1. Även om resultaten verkar bra, är totalresultaten tighta eftersom det bara är 4 båtar per race. Beroende på vad ett annat team får för resultat, samt om det kommer vind imorgon, kan vi komma allt från 1:a till 3:a.

Både jag och Markus är väldigt besvikna över 3:e platsen. Efter en misskommunikation där vi varken startade som jag ville, eller han ville blev vi totalt låsta mellan 2 båtar och förlorade därmed racet (såpass lite vind att vi aldrig kunde ta ikapp avståndet). Även om vi vann race 2 mot samma båtar sitter 3:e platsen surt.

Väl inne på land (5h senare eftersom vinden dog flera gånger under dagen) fick vi äntligen vår lunch 16:40 och kunde sen sitta och utvärdera racet. Riktigt givande för en ensamseglare som jag och det gav oss också tydligare uppgifter i båten. Blir det mer race så är vi ett vassare team!

Text: Fia Fjelddahl 

Top