Ett lätt sätt att bli bättre

Segling är en bred och mångsidig sport. Ingen är fullärd och man kan lära sig nytt hela livet. SSF har en massa bra kurser, för kappseglare, seglarskolor och friluftsledare, för att hjälpa oss fortsätta utvecklas! Här är ett axplock för att inspireras lite.

Grundkurs i kappseglingsregler: En digital utbildning. Du lär dig grunderna i de regler som gäller inom seglingsporten. Den består av olika delar där man läser regelboken och smedan får fördjupningsuppgifter. Det finns mer att lära än man tror! Datum: egen takt. Anmälan.

Seglarmärket: I år har SSF släppt Seglarmärkena, där man ger seglarna möjlighet att “levla sitt seglingsgame”. För att få jobba med märkena behöver man gå den här workshopen. Utbildningen riktar sig till dig som är ansvarig för märkena på klubben eller instruktörer som ska jobba med dem. Datum: 25/4 eller 2/5. Anmälan.

Förarintyg: En bred utbildning som ger ett bevis på att du kan teorin bakom att framföra ett vattenfordon. Här lär man sig navigation, sjömanskap och säkerhet. Länken leder dig till en digitalversion, som man kan läsa själv eller med klubben. Datum: egen takt. Anmälan.

Seglingsledare röd: Utbildningen vänder sig till Blå Seglingsledare som vill erhålla licens som Röd Seglingsledare vid nationella tävlingar och mästerskap. Målet är att kunna hålla i tävlingar som SM eller till och med internationella tävlingar. Datum: examination vid lämplig tävling. Anmälan.

Det finns många fler roliga utbildningar att kolla på via SSFs hemsida: Länk här.

Text: Elisa Lindskog

Top