Energy Observer - Vi kan och måste byta energimodell

Denna före detta racingkatamaran är på en sjuårig lång resa runt jorden för att starta en rörelse mot utsläppsfritt resande.

Tisdagen den 21 april anlände Energy Observer till Fort-de-France i Martinique Karibien efter hennes första transatlantiska passage. Förutom att ha klarat den 5000 sjömil långa passagen på 30 dagar var resan helt självförsörjande och båten släppte inte ut någon koldioxid eller annat partikelutsläpp.

Victorien Erussard, kapten och grundare: ”Båten har precis täckt över 9 000 km helt självförsörjande, utan möjlighet till några tekniska stopp på grund av den allmänna avstängningen (Covid19). Att korsa Atlanten med detta flytande laboratorium skickar ett kraftfullt meddelande till beslutsfattarna eftersom det visar den högsta tillförlitligheten och motståndskraften hos våra system med låga koldioxidutsläpp. Vi kan och måste byta energimodell. Massiva investeringar för ekonomisk återhämtning krävs för att vi ska kunna bygga en helt ny värld som inte längre involverar fossila bränslen. ”

Läs mer om Energy Observer och deras senaste resa: www.energy-observer.org

Top