En riktig legend: Sir Robin Knox-Johnston

11 dagar kvar till Vendée Globe och en vild resa non-stop runt jorden... en resa i legenders kölvatten. Se dokumentären om Sir Robin Knox-Johnston den förste att segla solo runt jorden utan att stanna. 

Med sina egna ord förklarar Sir Robin historien bakom sin episka prestation för över 50 år sedan. Hör Ben Ainslie, Alex Thomson, Sir Chris Bonington och Dee Caffari om hur Sir Robin fortsätter att inspirera andra att pusha sina gränser och vara äventyrliga.

Ta reda på hur det var att vara isolerad utan kommunikation med omvärlden, och vad som krävs för att träna vanliga människor att bli offshoreseglare.

Från att kämpa genom monstervågor, till att vara ”vilse till havs” efter att ha tappat sin radio och slåss mot en haj, återupplever Sir Robin resan och delar med sig av aldrig tidigare sedda fotografier och dagboksskriverier. Dokumentären ser tillbaka på hans anmärkningsvärda liv, karriär, arv och hans förvånande inflytande på sporten.

"För mig är Sir Robin Knox-Johnston en ikonisk figur och en av de största seglarna som någonsin har satt sin fot i en båt" - Sir Ben Ainslie

"Det som fick Robin att sticka ut så mycket var att han inte var känd, ingen visste vem han var, han var en vanlig kille som byggde sin egen båt och gjorde något som ingen på jorden någonsin hade gjort tidigare. Genom rent driv och beslutsamhet. " - John Simpson, BBC-korrespondent
 

Top