En patriotisk akt - American Magic sjösätter båt nummer två!

New York Yacht Club American Magic, den amerikanska utmanaren i den 36:e upplagan av America's Cup, sjösatte idag Patriot - den AC75:a de kommer att använda i tävlingen. Laget är det första, av dem som är med och kämpar om the Auld Mug, att sjösätta sin andra båt. 

"Vi kunde inte vara gladare att äntligen få i Patriot i vattnet efter allt de hårda jobb teamet har lagt ner på design, byggnation, transport och riggning" Säger Terry Hutchinson, Skeppare och VD för American Magic. 

Som förväntat så är är Patriot betydligt agressivare än sin föregångare och syndikatet lämnar den flatbottnade scow-designen bakom sig till förmån för ett djupare, mer skiffliknande skrov. 

Detta gör att båten konvergerar designmässigt med försvarande Emirates Team New Zealand och Luna Rossa Prada Pirelli, som båda hade ett litet försprång då de var med och utformade klassregeln. 

Andra tydliga förändringar är den breada flaren i fören och en ny layout i cockpit där man flyttat fram ratten/rorsmansposiitionen avsevärt. Sen ser det också ut som om grindingpidestalerna står djupare, vilket borde skapa bättre aerodynamik. 

American Magic var, som vi nämnde, först med att sjösätta sin andrabåt, men vi behöver inte vänta allt för länge för att få se de ytterligare båtar: INEOS Team UK har sagt att de ska avslöja sin båt imorgon, den 17:e oktober, och Luna Rossa har planerat att visa upp sin andra AC75 den 20e.  

Top