En hyllning till gårdagens båtliv

Monaco Classic Week-La Belle Classe har samlat gårdagens stora och små båtar sedan 1994 för att tävla och ha trevligt tillsammans. Evenemanget arrangeras av anrika Yacht Club de Monaco (YCM) och i år går det av stapeln den 13-16 september. Surfa ner till klippet i slutet för att komma i stämning.

I skrivande stund förväntas cirka 110 klassiska segel- och motorbåtar ansluta till enna 16:e upplaga. För att nämna några; YCM:s flaggskepp Tuiga (1909), Maliclaire (en 35 meter lång skonare från 1909), den tremastade skonaren Creole (byggd 1927 av Camper & Nicholsons) samt Atlantic (en kopia av den berömda tremastade skonaren som satte rekord över Atlanten med legendariske Charlie Barr vid rodret).

Monaco Classic Week. Foto: Carlo Borlenghi

I år har publik och entusiaster i största allmänhet också möjlighet att ta del av en fotoutställning tillägnad prins Rainier III i samband med hundraårsjubileet av hans födelse. Prins Rainier älskade segling och grundade furstendömets yachtclub YCM 1953. Idag har klubben 1 600 medlemmar från 66 länder. Bland dessa finns ägare av superyachter, men också personer som inte äger båt alls.

Monaco Classic Week. Foto: Studio Borlenghi

Mer information om regattan och hur du följer den hittar du på sidan monacoclassicweek.com.

I klippet nedan har arrangören summerat höjdpunkterna från 2017:

Top