Eldriftsrevolutionen är här (video)

Det är nu det händer, eldriftsrevolutionen är här, på landbacken och på vattnet. Visst går det alldeles för långsamt och visst finns det fortfarande hinder i vägen, men startskottet på omställningen har gått och Pure Watercraft är ett exempel på det.

Tänk när klubbens coachbåtar (kanske inte alla om vi skall vara realistiska men till stor del) går på el, fördelarna är många; lite service, låg driftskostnad och ingen lokala utsläpp från fossila bränslen. Och en räckvidd på 43 M borde vara tillräckligt för en coachbåt. Summera och vi börjar närma oss kostnader som överbryggar den högre initiala kostanden. Tar vi med klimatet i beräkningen är svaret enkelt.

Till det kommer den mer humana ljudbilden. Det slog oss inte minst när vi spenderade ett par veckor i vackra Garda för deltagande på VM i Moth. Vi bodde en bra bit upp i bergen. Tidigt varje morgon hördes fiskebåtarnas surr. Vi kunde inte se dem, bara höra. Under dagen drunknar ljudet i allt annat. Vi har liksom vant oss, men det behöver inte vara så.

Nu till ämnet: Pure Watercraft

Pure Watercraft startades 2011 av entreprenören tillika investeraren Andy Rebele. Idag marknadsförs flera produkter, varav ribbarna Classic 360 (24000$) och Classic Deluxe 380 (29000$) drog till sig vår uppmärksamhet genom tilltalande specifikationer.

För bara ett par dagar sedan stod det klart att den amerikanska giganten General Motors gick in som ägare (25%) i Pure Watercraft. 

Nedan två klipp presenterar respektive besöker Pure Watercraft. Mer information hittar du på www.purewatercraft.com.

Presentation Pure Watercraft:

Är Pure Watercraft vattnets Tesla?

Top