Efter avgående VDn - här är svenskduon som tar över Volvo Ocean Race

Richard Brisius och Johan Salén har anlitats som ordförande och vice ordförande för Volvo Ocean Race, efter avgångne VDn Mark Turner.


Duon finansierade Atlant Ocean Racing tillsammans och har jobbat tillsammans med sju Volvo Ocean Race över de senaste 28 åren. De började som seglare 1989-90, innan de började med team management i vinnande projekt som EF Language (1997-98) och Ericsson 4 (2008-09), och andraplatser med Assa Abloy (2001-02), och Intrum Justitia (1993-94).

I det senaste racet ledde duon Team SCA, båten vars besättning bestod av bara kvinnor.

”Det är en ära att vara involverad med mina vänner i Volvo Ocean Race igen. Racet är mitt i seglingssportens hjärta och det har format mitt liv väldigt mycket,” sade Brisius.

”I Volvo Ocean Race hittar du några av världens bästa atleter, som tävlar i vad jag tycker, måste vara den mest obarmhärtiga tävlingen. Deras insatser och beslutsamhet inspirerar människor runt om i världen, och skapar enastående värde för partners och värdstäder.”

Brisius jobbar just som VD för företaget som ägs av Svenska Olympiska Komittéen och driver Sveriges bud att vara värd för Vinter-OS och Paralympics 2026 och han kommer att ha kvar den rollen.

Johan Salén har jobbat med Brisius i alla deras Volvo Ocean Race projekt. Han kommer att ta en ledande roll inom både verksamheten och i att sätta upp en strategi för framtidens evenemang tillsammans med den nuvarande ledarteamet.

”När vi ser vad som händer på vattnet på Leg 2 från Lissabon till Kapstaden, är det omöjligt att inte imponeras av hur lagen presterar och hur racet presenteras för fansen och aktieägare,” sade Salén.

Top