Dubbla VM brons i 2.4mR - Grattis

Det blev dubbelt brons på VM i 2.4mR för Fia Fjelddahl och Hans Asklund, stort grattis! 

För seglingsklassen 2.4mR är det en viktig vinter som väntar då beslut ska tas om segling får komma tillbaka på Paralympiska programmet 2028 eller inte. Det är därför viktigt med mästerskap och när då VM i 2.4mR ställdes in i somras på grund av Corona tog Tyskland och Warnemünde på sig ansvaret och lyckades få till ett VM den här veckan. 
Hans Asklund till höger i bilden. 

Det blev en framgångsrik vecka för svensk del och inte nog med att topp sex i resultatlistan består av tre svenskar tog vi dubbla bronsmedaljer. I den öppna VM klassen tog Hans Asklund från Westerviks Segelsällskap brons och Fia Fjelddahl i Para-klassen.  

På Facebook skriver Fia så här: 

”Sista dagen var det återigen frånlandsvind och eftersom det inte gått bra tidigare under regattan var jag lite nervös. Men efter att ha fått till en bra start och sen hamnat perfekt i skiften efter starten kom jag i mål som 3:a. Då visste jag att bronset var säkrat och att jag hade chans mot silvret. 

Sista starten kom jag lite väl tidigt mot startlinjen och fick göra en tvärvändning precis när starten gick. Sist i fältet kände jag att jag inte kan göra samma misstag som förra gången och valde i stället att jobba fram bra luckor och hitta vinden i stället för att chansa på en kant. Och det lönade sig så jag kom upp i toppen ändå. Det jobbigaste var bara att han som låg 2: a slog på mig konstant hela racet. Taktiskt av honom men frustrerande för mig.

I slutändan blev det ett brons på ParaVM och 6:a totalt efter att de blåste av sista racet pga ostadigt väder. Jättekul avslut på säsongen som inte hade kunnat gjorts utan Skota Hem, Hello Sweden och Tikitrailer.”

Hela resultatlistan finns på: manage2sail.com

Top