Dongfeng tar in Franck Cammas

Efter en skada på Dongfeng Race Teams navigatör Pascal Bidegorry har det kinesiska laget i Volvo Ocean Race kallat in Franck Cammas, en av världens bästa seglare. 

Cammas var skeppare för Frankrikes America’s Cup satsning Groupama Team France och dessutom vann han Volvo Ocean Race som skeppare för Groupama 4 2011-12. Han är känd för sin perfektionism och sin förmåga att få ut det mesta av en båt.

45-åriga Cammas från Lorient kommer att vara navigatör ombord, tillsammans med skepparen Charles Caudrelier som är en av hans närmsta vänner och före detta besättningsmedlem på Groupama 4.

Caudrelier ser fram emot att välkomna den före detta Jules Verne rekordhållaren, Solitaire du Figaro och trefaldiga vinnaren av Transat Jaques Vabre.

”Franck ansluter på grund av Pascals skada, vilket är dåliga nyheter för oss eftersom Pascal har varit en nyckelmedlem i laget sedan starten,” sade Caudrelier. ”Franck var tillgänglig och redo som back-up - vi hade redan pratat om hans önskan att vara med om han kunde hjälpa till.”

”Jag har seglat med Franck i 20 år - vi är som bröder - vi har alltid presterat bra tillsammans och att segla med honom har alltid varit en fröjd och jag kan lita på honom till 100%.”

Dongfeng Race Team besöttning etapp 4:

Charles Caudrelier (FRA) – skeppare

Franck Cammas (FRA) – navigatör

Daryl Wislang (NZL) – watch captain

Jeremie Beyou (FRA) – watch captain

Carolijn Brouwer (NL) – trimmer

Justine Mettraux (SUI) – trimmer

Kevin Escoffier (FRA) – fördäck

Chen Jinhao ‘Horace’ (CHN) – fördäck

Jack Bouttell (AUS/GBR) - fördäck

Volvo Ocean Race poängställning:

1. MAPFRE (ESP), Xabi Fernandez, 29 p

2. Dongfeng Race Team (CHN), Charles Caudrelier, 23 p

3. Vestas 11th Hour Racing (USA-DAN), Charlie Enright, 23 p

4. Team Brunel (NED), Bouwe Bekking, 14 p

5. Sun Hung Kai/Scallywag (HK), David Witt, 11 p

6. team AkzoNobel (NED), Simeon Tienpont, 9 p

7. Turn the Tide on Plastic (UN), Dee Caffari, 6 p

Top