Det här är jag, Rebecca Netzler

Jag tänkte att det är dags att göra en liten djupare beskrivning av vem jag är och vart jag kommer ifrån. Jag är född 1995 i Norrlands djupaste skog Östersund. Min seglingskarriär började på Storsjön där jag många år seglade för Storsjöns Segelsällskap i klubbens RS Feva.


Mitt allra första kappseglingsår var faktiskt i en båt som heter Mirror och är en liten träbåt med röda segel som seglas av två personer och är den minsta jollen med spinnaker.

Efter några år i Fevan och ett SM guld och JSM brons senare var det dags att välja gymnasium. Jag kände mig redo för att lämna Östersund och fortsätta segla där säsongen var längre än fyra månader.

Motala blev mitt nya hem och jag försökte göra mig hemmastadgad i E-jollen. Däremot saknades något, nämligen en kompis. Jag trivdes inte alls lika bra med att segla ensam och jag kände sug efter att få dela med mig av både framgång och motgång tillsammans med någon annan.

29ern blev automatiskt nästa steg och jag älskade det. Äntligen seglade jag en fartfylld båt tillsammans med någon annan. Det blev tyvärr inte så mycket resultat att skryta med, men med en ryggsäck fylld med erfarenhet gick jag vidare till 49er FX klassen.

Idag seglar jag i min båt Glenn Hysén tillsammans med Klara Wester och vi har seglat med varandra i lite mer än ett år nu. Vi inledde vår gemensamma resa helt utan att vara medvetna om att vi skulle fortsätta tillsammans (du kan läsa om den här). Vi ville ta lärdom av varandra men hade fortsatta planer på att segla med våra dåvarande besättningsmän.

Efter många timmar i båten tillsammans insåg vi vilket enormt driv och lust vi båda hade för att få segla den nya OS klassen. Vi hade problemet att hitta en partner med likadan vilja så efter många snedvridna fördomar om varandra, tog vi beslutet att börja satsa på det vi älskar så mycket tillsammans.

Idag umgås vi 300 av årets alla 360 dagar både i och utanför båten. Vårt gemmensamma mål är att stå högst på OS pallen, i dagsläget är det svårt att säga när det blir men vi är enade om att det är dit vi ska.

Båda är fullt medvetna om att seglingen och träningen prioriteras högst och resten är bara bonus. Vår största styrka är att vi har så fantastiskt rolig!

Vill du se mer av oss tveka inte att klicka in på vår Facebooksida eller Instagram Wester Netzler Sailing.

Top