Det finns dåliga seglingsdagar och riktigt dåliga seglingsdagar

Vi har alla bra och dåliga seglingsdagar. Det finns även en skillnad mellan hur bra eller hur dålig en dag kan vara och historien vi kommer få berättad nu går under kategorin mycket dålig seglingsdag.

Det är Elena och Riley från Sailing La Vagabonde som får besök av en vän som berättar om sin seglingsdag. Vill du se berättelsen i videoformat kan du kolla på videon och starta vid 3:25 där de börjar berätta och visa bilder.

Här kommer en sammanfattning:

Han var ute och seglade och märkte att det började läcka in i vatten i nödluckan och han försäkte självklart tejpa och hitta en lösning för att det skulle sluta läcka. Utan framgång satte han på autopiloten för att segla hem medan han själv fick sitta och trycka igen luckan för hand.

Med jämna mellanrum gick han upp för att se att allt gick som det ska vilket det gjorde tills han såg på kartan att han var på land. Han kunde känna under sig hur båten nästan hoppade mot sanden och han sprang upp för att lägga i full back och stänga av autopiloten som redan hade stängts av.

Strömmen hade varit för stark med tidsvattnet som var det högsta på många år. Så med en dålig tajming och otur blev han strandad på en strand omöjligt att ta sig därifrån. Katamaranen blev kvar på stranden i två månader och fick stora skador på roder och köl efter att ha legat på land under en så lång tid.

Top