Det är något med vattnet i Aspen - 14 JSM-medaljer till Lerums Seglargymnasium

I helgen blev det fem nya medaljer till Lerums Seglargymnasium på JSM tvåmansbåt. Det innebär att elever på riksidrottsgymnasiet har lyckats ta hela 14 medaljer på årets två JSM.

Lerums seglargymnasium startades 1986 och är ett av två riksidrottsgymnasier med segling som inriktning.

Seglargymnasiet i Lerum erbjuder de flesta utbildningsprogrammen inom ramen av den nya gymnasieskolan och med Sveriges främsta tränare. Målet är att skapa gymnasieutbildning som ger såväl bra utbildning som grund för en akademisk yrkeskarriär och en start till vidare elitsatsningar inom segling.

Per Frykholm, som tillsammans med Björn Johansson ansvarar för träningen säger "Vi har en bra grupp med 24 elever som utmanar varandra varje dag. Eleverna har också vågat prova andra klasser och genom det ökat sin seglingskunskap. Vilket i sin tur har gjort det enkelt för oss att få dem att våga och tror att de kan vinna en medalj" och fortsätter "Jag och Björn har tillsammans har försökt skapa en miljö där jämnlikhet och respekt har varit ledstjärnan under det senaste året. Vi som tränare jobbar mycket med oss själva men också med att vi ska få en bra kultur där ungdomarna kan växa och se att med hårt arbete och vilja så är det mesta möjligt"

Marius Westerlind och Olle Aronsson vann den öppna 29er-klassen på JSM för tvåmansjollar efter riktigt stark undanvindssegling, hör killarna själva berätta om regattan i videon nedan:

Seglare som har lagt grunden till sin karriär på Lerum är bland annat:

Anna Östling / Matchracing

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström / 470

Lovisa Karlsson / 470

Nicklas Dackhammar / Matchracing

Holger Tidemand / Matchracing

Carl Sylvan / 49er

Listan kan göras lång… det kanske är något speciellt med vattnet i Aspen

Top