Corona: America´s Cup skjuts upp

Som vi skrev i går har vi längtat efter America´s Cup sen den avslutades 2017 och det ser ut som om vi får vänta ännu längre. 

I natt gick America´s Cup Event (ACE) ut med att man skjuter på starten av finalmatcherna. Detta på grund av nya Corona restriktioner som infördes igår i Nya Zealand som nu är på level 3 lockdown. 

ACE ordförande Tina Symmans har sagt sen start att dem kommer vilja genomföra så mycket av tävlingen som möjligt under nivå 1.  Trotts det har dem nu ansökt om tillstånd att få genomföra säkrare racing under nivå 2–3. 

Dem är däremot säkra på att ingen racing kommer ske innan onsdag 10 mars och fram till dess kommer ACE jobba tillsammans med Nya Zealands myndigheter för att jobba fram en bra plan. 

"Vi måste förstå alla troliga scenarier så att ett uppdaterat tävlingsschema kan införas samtidigt som vi säkerställer att de lagstadgade kraven uppfylls", avslutade Symmans i ett pressmeddelande. 

Fram tils dess kan vi titta på när Emirates Team NZL seglade mot Luna Rossa i PRADA America’s Cup World Series Auckland. 

Top