Classic #2(78) 2020

Du har väl inte missat senaste numret av Search? För dig som gillar klassiska båtar rekommenderar vi speciellt classic-avsnittet som startar på sidan 64 och handlar om Tecnomavarvet, Gaff Yacht Society stiftelses-stipendiaten Saga, Svensk Sjösportbibliografi 1833 - 1970 och båten Lovisa som tagits upp i Search Magazine 100 Hall of Fame.

Classicavsnittet hittar du i senaste numret av Search Magazine #2(78) Go digital på sidan 64.

Tecnomarvarvet

I Fiumicino vid kusten väster om Rom ligger båtvarven tätt i Tiberns delta. Vi besökte Tecnomarvarvet, ett av Italiens främsta varv för renovering av träbåtar, för att se hur förberedelserna gick inför kommande medelhavssäsongen. Läs hela artikeln i senate numret av Search på sidan 64.

Svensk Sjösportbibliografi 1833 - 1970
 
Till sist blev den klar, det kändes nästan overkligt att hålla i den och se högen med tryckta böcker efter att ha hört talas om den i så många år. Läs hela artikeln i senate numret av Search på sidan 66.

5-metersjakten Saga – Gaff Yacht Society stiftelses stipendiat 2019
 
Janne Nystedt får 2019 års stipendium från Gaff Yacht Societys stiftelse för att han har renoverat en klassisk kappseglingsbåt tillbaka till nyskick. Saga kom tillbaka till kappseglingsbanan sommaren 2019 då hon seglade Peter Norlin Memorial under veteranbåtsmötet i Wasahamnen. Stiftelsen har delat ut sitt årliga stipendium sedan 1990 för att uppmuntra renovering och bevarande av segelbåtar. Läs hela artikeln i senate numret av Search på sidan 67.

Search Magazine 100 Hall of Fame: Lovisa

Search Magazine 100 Year Hall of Fame hyllar båtar som kappseglas efter sin hundraårsdag. Låt oss presentera kostern Lovisa, byggd 1897 i Lysekil. Läs hela artikeln i senate numret av Search på sidan 68.

Top