Childhood får ny vind i seglen för barns rättigheter

Under ledning av Pelle Norberg, Bouwe Bekking och Gideon Messink, en grupp med stor erfarenhet av internationella seglingsprojekt, startar ett nytt svenskt kappseglingsprojekt i klassen VO65 under hösten 2019. Sponsorerna i projektet har beslutat att skänka namnrättigheten till World Childhood Foundation och att döpa båten till Childhood I. Med detta beslut får Childhood helt nya möjligheter att nå ut med sitt globala arbete för att skydda barn från våld och övergrepp.

Igår nåddes vi av den glädjande nyheten att det kommer att bli en svenskflaggad båt i nästa upplaga av The Ocean Race, i en press release berättar Pelle Norberg om projektet! 

Childhood I kommer att tävla över Atlanten, delta i regattor i Karibien samt i 2020 års upplaga av Gotland Runt. I teamet bakom satsningen finns förutom Pelle, Bouwe och Gideon några av världens ledande kappseglare och projektledare, bland annat Roger Nilson som deltagit i många globala projekt.

– Vi är stolta över att få kappsegla under svensk flagg med Childhood i seglet. Vår målsättning är att skapa möjlighet till en start i The Ocean Race 2021 och vi ser detta samarbete mellan våra sponsorer och Childhood som ett viktigt första steg mot den ambitionen, kommenterar Pelle Norberg, tidigare VD för Team SEB i Volvo Ocean Race och projektledare för HiQ Sailing Team.

– Vår synlighet i projektet skapar en fin möjlighet för oss att nå ut ännu bredare med vårt arbete. Genom Childhood I får vi en plattform där vi kan skapa engagemang och intäkter till våra stiftelser i ett helt nytt sammanhang. Vi får nya kanaler att nå ännu fler människor och beslutsfattare, kommenterar Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare för World Childhood Foundation och ansvarig för den globala utvecklingen av stiftelsens verksamhet.

Childhood har tecknat ett ettårsavtal om namnrättigheten med projektet med den långsiktiga planen att delta i The Ocean Race 2021-22 (f.d. Volvo Ocean Race).

Initialt seglingsprogram 2019-20:

  1. October/November 2019, Scheveningen–Lisbon, offshore training.
  2. November 2019, Lisbon–Lanzarote, offshore training.
  3. 23 November 2019, RORC Transatlantic Race, Lanzarote-Grenada.
  4. 24 February 2020, RORC Caribbean 600 Race, Antigua.
  5. 5-8 March 2020, Heineken Regatta, S:t Maarten.
  6. 12-18 April 2020, Les Voiles de S:t Barts.
  7. 25 April-1 May 2020, Antigua Sailing Week.
  8. 28 June-2 July 2020, Round Gotland Race, Stockholm/Sweden.

För mer information kontakta Pelle Norberg, Projektledare, 4FOROCEAN, pelle.norberg@telia.com, +46 708 12 95 56

Top