Bra vecka för svensklagen på World Match Racing Tour

Igår avslutades Match Cup Norway, den andra huvudtävlingen på World Match Racing Tour efter Marstrand och vi hade två svenska lag i semifinal för första gången på länge!

I grundomgångens fleetracing var det Ian Williams som seglade bäst, följt av Phil Robertson, Jonas Warrer och Måns Holmberg. Det innebar att dessa fyra lag gick direkt till semifinal medan resterande åtta lag gick fick segla match racing om de sista fyra platserna. Johnie Berntsson fick möta Nicklas Dackhammar. Nicklas och Essiq Racing Team med Jakob Wilson, Pontus Dackhammar och Fredrik Aurell vann den matchen med 3-0 och säkrade sin plats i kvartsfinalen.

I kvartsfinalen ställdes Måns Holmberg mot Ian Williams, medan Nicklas Dackhammar ställdes mot Harry Price. Holmberg, som hade med sig Axel Munkby, Sam Gilmour och Adam Negri stod för fina starter och lyckades vinna duellen med 3-2 i matcher i den skiftiga vinden i Risör, Norge.

Dackhammars match mot australiensarna ombord på Harry Price båt blev en riktig rysare. Det avgjordes inte förrän i den sista rundningen i det femte racet. Dackhammar kom in för barbord men med märkesplats, och Price tyckte att han lämnade tillräckligt med plats och kollision inträffade. Det tyckte varken Dackhammar eller domarna och vinsten gick till Sverige.

I semifinalen tog det tyvärr stopp för svensklagen. Dackhammar ställdes mot Phil Robertson och förlorade med 3-0. Holmberg fick möta Torvar Mirsky och förlorade med 3-1. Det innebar att det blev svenskmöte i match om tredjepris. Först till en seger och det blev en snabb match. Dackhammar välte i starten och Holmbergs team fick kliva upp på pallen.

Adam Negri, Sam Gilmour, Måns Holmberg, Axel Munkby

I finalen var det blev det 2-1 till Phil Robertson som fortsätter dominera på World Match Racing Tour.

Phil Robertson, Stewart Dodson, James Wierzbowski, Will Tiller

Top