Björn Hansen till semifinal igen

Berntsson utslagen mot Keith Swinton. Björn Hansen har sin vana torgen tagit sig till semifinal i Stena Match Cup Sweden – för femte året i rad. Trots stundtals storstilad seglingsuppvisning slogs Johnie Berntsson ut i kvartsfinalen.


Svenska Björn Hansen visade återigen att han och laget Nautiska Racing trivs på Marstrands seglingsarena. Kvartsfinalen mot italienaren Simone Ferrareses lag blev en trygg resa där Hansen tog ett tidigt kommando i samtliga tre matcher och vann med 3-0.

– Den första och tredje hade vi greppet om. Den andra hade vi väl både lite flyt och ett par domslut som var på vår sida, säger Björn Hansen. Roderförlängaren gick sönder i början vilket innebar att vi fick segla hela racet utan och det blev mycket svårare för oss att attackera den andra båten. Med lite oflyt hade vi åkt på något straff under matchen men istället lyckades vi sätta två på Ferrarese, vilket var väldigt viktigt.

Ian Williams tog sig också till final med en 3-0 seger och har hittills inte förlorat en enda match under Stena Match Cup Sweden.

– Han kommer att förlora så småningom hade vi tänkt, säger Hansen och fortsätter:

– Vi var och tränade mott Ian innan vi kom till Marstrand och då hade vi ett övertag på honom, och med de tre senaste åren i minnet så tror jag han har respekt för oss.

Ian Williams är som sagt fortfarande obesegrad i årets regatta på Marstrand och även han vann sin match mot nyzeeländaren Reuben Corbett med tre raka poäng.

– Det är fantastiskt att vi nått semifinal här på Marstrand. Det är alltid ett nöje att få segla en semifinal här, säger Ian Williams.

Du har inte förlorat en enda match än!

– Haha, nej, men det finns fortfarande tid för det, säger Ian Williams.

Kvarten mellan världsettan Taylor Canfield och Phil Robertsson blev en jämnare batalj. Avgörandet kom vid sista rundningen vid kryssmärket i den fjärde matchen och slutade med seger för Canfield. Johnie Berntsson öppnade med en seger mot Keith Swintons Black Swan Racing men tappade sedan två poäng på raken. Den fjärde matchen blev en jämn kamp där Berntsson åkte på ett straff mitt i loppet, beslutade sig för att ta straffet på en gång men ändå lyckades knappa igen på australiensaren. Det räckte dock inte utan svensken tappade semifinalplatsen.

Slutspelet i Stena Match Cup Sweden avgörs i matcher i bäst av fem race. Ian Williams fick äran att välja motståndare tack vare att han vann grundomgången och valde Swinton. Semifinalerna inleds under eftermiddagen och finalen avgörs i morgon lördag.

Semifinaler Stena Match Cup Sweden 2015

Björn Hansen (SWE) – Taylor Canfield (USVI)

Ian Williams (GBR) – Ketih Swinton (AUS)

Resultat kvartsfinaler Stena Match Cup Sweden 2015

Ian Williams (GBR) - Reuben Corbett (NZL) 3-0

Björn Hansen (SWE) – Simone Ferrarese (ITA) 3-0

Keith Swinton (AUS) – Johnie Berntsson (SWE) 3-1

Taylor Canfield (USVI) – Phil Robertson (NZL) 3-1

Resultat - Grundomgången Stena Match Cup Sweden 2015 (vinster-förluster)

1. Ian Williams (GBR) 13-0

2. Björn Hansen (SWE) 10-3

3. Keith Swinton (AUS) 8-5

4. Taylor Canfield (USVI) 8-5

5. Reuben Corbett (NZ) 8-5

6. Phil Robertson (NZ) 7-6

7. Johnie Berntsson (SWE) 7-6

8. Simone Ferrarese (ITA) 6-7

9. Joachim Aschenbrenner (SWE) 6-7

10. Eric Monnin (SUI) 6-7

11. Nicklas Dackhammar (SWE) 6-7

12. Rasmus Viltoft (DEN) 3,5-9 (-0,5 poängavdrag)

13. Sam Gilmour (AUS) 2-11

14. Anna Östling (SWE) 0-13

Top