Berntsson och Östling till Bermuda Gold Cup

Nu är 14 av totalt 16 namn klara för årets upplaga av Bermuda Gold Cup och vi är extremt glada att se två svenska besättningar i listan; Johnie Berntsson och Anna Östling. Kampen om anrika och mycket prestigefulla King Edward VII Gold Cup går av stapeln i Hamiltons hamn den 2-7 oktober.

Arrangerande Royal Bermuda Yacht Club säger sig också vara mycket nöjda med uppställningen så här långt. Utöver de i skrivande två högst rankade lagen; Pauline Courtois och Chris Poole samt regerande mästare Taylor Canfield för att nämna några.

Johnie är enda svenska laget som vunnit tävlingen tidigare. Han har med sig Björn Lundgren, Patrik Sturesson och Herman Andersson. Laget åker dit rankad nummer fem i världen.

- Vi ser fram emot att komma tillbaka till Bermuda Gold Cup, ett event med mycket historia och en pokalen som seglare har slagits om i över ett sekel. Vi är där för att vinna den en tredje gång, säger Johnie och fortsätter:

- Målet är att kvalificera oss till VM-finalen i Kina i december.

Johnie Berntsson med besättning firar vinsten 2008. Laget har ytterligare en vinst med sig i bagaget från 2014. Foto: WMRT

Anna Östling (rankad tvåa i världen) som i skrivande stund rehabiliterar sitt knä efter skadan på VM tidigare i somras ser också fram emot tävlingen.

- Bermuda är en drömtävling och vi är peppade på att komma tillbaka! Båtarna är väldigt annorlunda mot vad vi vanligtvis kör, särskilt nu när vi håller på att lära oss foila mer och mer (red. ant. Anna med besättning förbereder sig inför Women's America's Cup som avgörs i flygande AC40), säger Anna och fortsätter:

- Men att få tävla och behöva tänka flera steg framåt för att man vill minimera manövrarna i den långsamma båten är ju på sätt och vis hur vi behöver tänka framöver även i supersnabba båtar. Nu ska vi inom kort bestämma lag och se om vi kan få till lite träning i IOD på hemmaplan. Mitt knä som blev skadat på VM var tyvärr maximalt dåligt, främre korsbandet är av, men jag håller tummarna för bra respons på rehaben och att det kommer kännas okej att köra med stöd runt knät så att vi kan ge allt på Bermuda, avslutar Anna.

Preliminär lista över deltagare:

Johnie Berntsson (52, Stenungsund, Sverige)
Jeppe Borch (25, Copenhagen, Danmark)
Taylor Canfield (34, Miami, USA)
Pauline Courtois (34, Brest, Frankrike)
Nick Egnot-Johnson (25, Auckland, Nya Zeeland)
Peter Holz (30, Chicago, Ill., USA)
David Hood (Long Beach, Calif., USA)
Eric Monnin (47, Immensee, Schweiz)
Anna Östling (39, Lerum, Sverige)
Jeffrey Peterson (21, Santa Ana, Calif., USA)
Chris Poole (34, Cold Spring Harbor, NY, USA)
Harry Price (27, Sydney, Australien)
Ian Williams (46, Lymington, England)
Celia Willison (25, Auckland, Nya Zeeland)

Mer information hittar du på bermudagoldcup.com.

Top