Båtmässans öppningshelg 3-4 februari - 100 % segling

Vi syns väl på Båtmässan? För tredje året i rad öppnar Båtmässan med två dagar bara segling. Det kommer komma spännande och inspirerande föreläsare som i sin tur ger oss möjligheten att luta oss tillbaka och låta oss bli tagna av alla fantastiska historier. 


Schemat är genomtänkt och unikt. Många otroliga seglare finns på plats och är redo att dela sina historier och lyssna på andras. Nedan följer ett pressmeddelande från Båtmässan med mer information kring eventet och scenprogram. Syns där! 

"Inspiration, tips, råd och spännande berättelser präglar årets scenprogram på Båtmässan. Många profiler inom segling kommer finnas med på plats och redan öppningshelgen 3-4 februari rivstartar seglingsupplevelserna på scenen. Faktiskt är det så att både lördagen och söndagens program till 100 % handlar om segling.

Martin Strömberg deltar som enda svensk i Volvo Ocean Race 2017-2018, hans fjärde race. Denna gång som vaktkapten, rorsman och trimmare ombord på Turn the Tide on Plastic. Martin har en unik erfarenhet av hur man utvecklar unga talanger, vad som krävs för att bli professionell seglare, hur framgångsrika lag byggs och vilket ledarskap som krävs för att bli en vinnare. Mässans besökare får ta del av Martins fängslande berättelse och konkreta tips.

Roger Nilsson är en av Sveriges största seglarlegender med sina åtta varv runt jorden. Roger Nilsson hoppade av jobbet som läkare inför den svenska America's Cup-utmaning 1977. Sedan dess har det ena projektet efter det andra avlöst varandra och han har aldrig varit utan jobb på haven. Roger kommer dela med sig av sina erfarenheter som navigatör, dela med sig av seglingsminnen och hur det är att gå tillbaka till 8 till 5-jobbet som läkare.

Lage Larsson, TV-meteorologen, är Sveriges främsta seglingsmeteorolog och har i mer än 30 år arbetat med specialprognoser för skärgårdsvädret. Tillsammans med Roger Nilsson, som han under åren kappseglat mycket med, kommer Lage dela med sig av konkreta tips hur man blir en fena på meteorologi och strategi. Fokus kommer att ligga på distanskappsegling på Västkusten.

– I snart 21 år har jag jobbat med Båtmässan och jag tror aldrig att vi har haft ett så vasst scenprogram, säger Bengt Wallin, Senior Advisor Båtmässan."

Top