Attackerad och förlist segelbåt toppar veckan virallista

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. Föga överraskande toppas den av nyheten om att ännu ett möte mellan segelbåt och en grupp unga späckhuggare slutat med förlisning.

På andra plats landar Ellen MacArthurs gamla Imoca Kingsfisher som är till salu. Samma tema hittar vi på plats nummer tre i form av en uppdatering om vad som händer på andrahandsmarknaden från Knape Marin. Till fjärde plats klättrar youtubekanalen Sailing Dauntless som bjuder på snabbversionen av deras ängivna återupplivning av en olycksalig Leopard 50-katta. Listan rundas av med Thomas Hansson-Mild som återigen ligger först på världsrankingen för OK-jolle. Snyggt jobbat säger vi!

1. Ytterligare en båt förlist efter möte med späckhuggare

Ännu ett möte med en grupp unga späckhuggare har slutat med förlisning. Den här gången utanför Portugals nordkust.

2. Beprövad båt med många mil i bagaget till salu

Den här damen har seglat ett gäng varv runt jorden (på meritlistan står bland annat Vendée Globe 2020, 2016, 2004, 2000 och Barcelona World Race 2014, 2010 och 2007). Båten är onekligen välbeprövad. Nu är båten, som initialt hette Kingsfisher, till salu och kostar inte mer än en Hanse 455. Förståndet kanske säger en sak, men om hjärtat får välja blir det Imoca alla dagar i veckan till sista slaget. Det fina i kråksången är att båten kan seglas solo. Go Imoca!

3. Det rör sig på andrahandsmarknaden

För en dryg vecka sedan listade vi de 5 högst värderade båtarna till salu på vår marknadsplats just nu (5 högst värderade båtarna till salu på Search Marknad). Listan visade sig populär och klättrade hela vägen upp till toppen på veckans virallista. Men trots att november är en av de lugnare månaderna för branschen står båtmarknaden aldrig still, och här kommer några spännande uppdateringar signerade Knape Marin.

4. 1 år på 20 minuter

Man behöver en rejäl skopa gott humör och ett riktigt jävlar anamma i mötet med över ett ton sand på fel ställe.

5. Thomas Hansson-Mild återigen rankad i topp

Klassen OK-jolle* mår bra. För första gången i världsrankingens 17-åriga historia slår antalet segalre i taket med hela 600 namn. Inom topp 20 hittar vi inte mindre än 7 svenskar, och högst upp Thomas Hansson Mild. Vi gratulerar!

Top