Arcona Yachts designer Stefan Qviberg har avlidit

Vi nåddes precis av den tragiska nyheten att Arcona Yachts designer Stefan Qviberg gått bort. Arconas VD Torgny Jansson berättar i ett pressmeddelande såhär: 

Jag har med stor sorg mottagit beskedet att min gode vän sedan många år och skickliga designer Stefan Qviberg har avlidit efter en tids sjukdom.

Samarbetet med Stefan inleddes redan på 1980-talet och har varit mycket givande och framgångsrikt genom åren.  Stefans passion och fingertoppskänsla för segling och yachtkonstruktion har i högsta grad bidragit till Arconabåtarnas framgång och starka varumärke inom perfomance-segmentet. Jag har haft förmånen att inte behövt dela Stefans design med andra båtbyggare trots att han varit en av dom absolut främsta inom sitt område.  Vi hade ett unikt samarbete där målet att hela tiden utveckla och överträffa tidigare båtmodeller vilket skapade en flotta av välseglande, vackra båtar. Stefan höll sig hela tiden uppdaterad om vad som hände inom yachtdesign och omsatte det i praktiken med stor framgång.

Han var en mycket duktig seglare och hans Arcona 400 SWE 1, Summerwine låg på boj utanför hans hus i Västervik när han inte kappseglade. Jag kommer att sakna alla glada stunder, både på havet och vid ritbordet och ska försöka föra hans gärning vidare. Våra tankar går till Stefans närmaste.

Torgny Jansson, grundare Arcona Yachts AB

Top