Anton och Fredrik till final i Miami

EXTREM LÄTTVIND GAV TVÅ SVENSKA EKIPAGE I FINAL


Björn Johansson (KSSS) rapporterar direkt från världscuptävlingarna i Miami:

Vi seglade ut glada i hågen redan vid 8,30 tiden i morse. Åtta knop från sydväst. När vi kom igenom bron minskade det lite, men ändå tryck för att starta. 49er klassen först ut med tre race. Tyvärr seglade Gustav Pettersson och Marcus Anjemark inte på den nivå de gjort under tidigare delen av veckan och tappade ytterligare ner i totalen. killarna får ändå godkänt även om det är hungriga efter mer.

FX tjejerna kom ut i senare skede och fick segla tre race mellan 1–3 knop. Riktigt svårbedömt och våra tjejer Julia och Cissi fick en riktigt tung dag och rasade också ur medaljracet imorgon.

Övriga klasser fick inga race alls. Ju längre ut vi kom desto mindre vind. Läs bleke. Vi väntade på vattnet i fyra timmar innan arrangören tyckte att vi kunde vänta på land. Vinden gjorde ett litet tappert försök men dog ut igen.

Det innebär att två svenska båtar är i final i morgon. Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, 470 herr och Lisa Ericson och Hanna Klinga i 49er FX i deras första världscup tillsammans. De avslutade dagen med en fjärde och en femte plats, vilket tog dem också in i finalen som sjunde båt.

Följ oss gärna på mocr.ussailing.org.

KSSS barometern efter dag 5:

7. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström 470 H (final imorgon)

14. Julia Gross/ Cecilia Jonsson 49er FX (slut)

14. Sandra Sandqvist/ Rasmus Rosengren Nacra 17(slut)

15. Andrea Holm RSX D (slut)

18. Gustav Petterson/ Marcus Anjemark 49er (slut)

21. Johanna Sommarlund/Therese Antman 49er FX(slut)

Top