Anton och Fredrik kvar på pallplats

På torsdagen kom vinden till Miami och det blev tufft på Biscayne Bay med vindar runt 10 m/s. Bäst av svenskarna lyckades återigen Anton Dahlberg/Fredrik Bergström som är kvar på en pallplats i 470. Läs detta pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet och Mats Olsson.


Anton och Fredrik tappar dock en plats ner till tredje efter att ha blivit åtta och sexa i tredje dagens två race. Även Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar tappar en placering i 470-klassen och är nu på femte plats.

Finnjollarna hann med tre race och Max Salminen klättrar i totalen och ligger åtta. Max, som är regerande världsmästare i klassen, fick placeringarna 14-7-2 i de tre racen. Johannes Pettersson tappar fem placeringar i Finnjolle och är nu 14:e båt i totalen.

Efter en svag inledning har Josefin Olsson fått bättre fart i båten och hon klättrar 13 placeringar – från 23:e till tionde plats i Laser Radial.

I 49er blev det lite upp och ner för Carl P Sylvan/Marcus Anjemark som hade serien 4-23-2-24. De är nu på 15:e plats och jagar en plats i lördagens medaljfinal.

- Idag kom vind kom med råge. Vi fick fyra race i tuffa förhållanden där endast en av de 38 båtarna överlevde utan att välta. Vi var tyvärr inte den båten. Vi välte i tre av fyra race vilket kostade många meter men vi hade riktigt bra driv i båten och kunde jobba oss igenom fältet flera gånger, säger Marcus.

Fritiof Hedström/Otto Hamel gick från 32:a plats till 25:a i totalen och i damernas 470 är Olivia Bergström/Lovisa Karlsson på 23:e plats.

Vindprognosen lovar fortsatt tuffa förhållanden på fredagen.

Klicka här för detaljerade resultat.

Top