Anna Mourou ingår partnerskap med Dream Yacht Charter

Idag på båtmässan Allt för sjön blir det officiellt: Grundaren av det kvinnliga nätverket She Captain Anna Morou ingår partnerskap med Dream Yacht Charter inför sin tre år långa världsomsegling. 

Anna växte upp seglandes i Sverige och är en passionerad förespråkare när det kommer till att uppmuntra fler kvinnor att ge sig ut och känna sig säkra på sjön. Hon grundade nätverket She Captain som kommit att bli en plattform för kvinnor att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Gruppen har nu mer än 3000 medlemmar, kör regelbundna Eskader, och har planer på att växa globalt. 

Anna planerar att lämna Kroatien i sin Fountaine Pajot Lipari 41 2020. Hon kommer att segla med sin make och sina två barn, och tanken är att familjen ska vara tillbaka 2023. Under resan kommer Anna att dela med sig av och blogga om sitt äventyr. 

"Vi uppmuntrar initiativ som She Captain och de är viktiga för seglingsvärlden och skapar fler möjligheter för kvinnor" säger Loïc Bonnet, grundare och VD av DYC.

"Internationella kvinnodagen är en möjlighet att komma ihåg att segling är ett nöje som inte är reserverat för män. Vi vill med vårt partnerskap med Anna stötta hennes världsomsegling och uppmuntra fler kvinnor att ge sig ut på sjön. Vi ser också fram emot att anna ska får träffa våra team runt om i världen"

Såhär säger Anna "Vi lever i spännande tider när det gäller segling. Ämnet 'hur ska vi få fler kvinnor ut på havet' har varit en het potatis i flera år. She Captain har bevisat att uppmuntran och gemenskap fungerar" 

Top