Anders Eriksson vill bli första svensk att segla ensam runt jorden nonstop

Anders Eriksson har målet inställt på att bli första svensk att segla ensam runt jorden nonstop. Han har under sin livstid seglat över Atlanten flera gånger och även flera arktiska expeditioner. Nu är det nästa sak på listan att genomföra. 


Båten Anders har valt för seglingen är en svenskbyggd OR39 och resan är något han drömt om i hela sitt liv. Han kallar det för sitt Everest. Det är ungefär 100 personer som seglat ensam runt jorden nonstop och ingen av dessa har varit svenskar. Därför är det nu dags att ändra på detta och Anders är mannen för jobbet. 

Den här typen av seglingen kräver lång förberedelsee och Anders tar säkerheten ombord på största allvar. Bara senast igår postade han på Facebook att han omvandlat sin båt till en boxningsring för att kunna röra sig fritt. Lina som också är ett alternativ är krånglig och kopplas lätt fel och fastnar. Anders tycker att skönheten inte spelar roll utan säkerheten är det viktiga, vi håller med honom. 

anders eriksson

Det är dock mer än säkerhet som behövs och det är sponsorer och stöttning. Anders började nyss ett nytt sammarbete med Rutgerson Marin som du kan läsa mer om här. www.rutgerson.se

För att följa Anders förberedelser och senare resa runt jorden följ honom på Facebook: Sailing Malala.

Top