Amerikanskt par saknas i Karibien - befaras döda

Polisen utreder försvinnandet av ett amerikanskt par vars katamaran tros ha kapats i St. George (Grenada) kvällen den 18 februari för att hittas övergiven närmare tre dygn senare utanför St. Vincent.

Onsdagen den 21 februari uppmärksammades Salty Dawg Sailing Association på att en av sällskapets båtar, Simplicity, låg för ankare och övergiven utanför en strand på den karibiska ön St. Vincents sydkust. Det var en förbipasserande som förstått att något inte stod rätt till med båten. Personen hade gått ombord och sett uppenbara tecken på våld. Ägarna Ralph Hendry och Kathy Brandel var borta. Kustbevakningen kontaktades och därefter Polisen.

Misstänkta för dådet är Trevon Robertson, Ron Mitchell och Atiba Stanislaus som är tillbaka i förvar efter att ha rymt från en cell på St George polisstation samma dag som kapningen skall ha skett.

Ralph Hendry och Kathy Brandel var erfarna seglare som tillbringade somrarna i New England och vintern ombord sin båt Simplicity i Karibien.

Det har upprättats en GoFundMe-kampanj för att stötta finansieringen kring handhavandet av båten Simplicity och parets tillhörigheter. Du hittar den på www.gofundme.com.

Ralph Hendry och Kathy Brandel. Foto: Salty Dawg Sailing Association

Top