America´s Cup update

Vi är alla väl medvetna om att det är lite speciella tider just nu och vi försöker alla anpassa oss och göra vardagen så normal som det går.

Alla länder och i vissa fall regioner har olika regler vad som gäller Covid-19 och för tävlingar på internationell nivå kan det innebära stora skillnader på träningsmöjligheter och reserestriktioner. Vi har tidigare skrivit om 470 klassen som tillexempel inte fått några tävlingar alls i år medan andra klasser får allt mer.

För America´s Cup lagen spelar Corona ett stort spratt och det ska bli spännande att se hur det kommer utspela sig resultatmässigt. För Emirates Team NZL har det varit karantän under en lång tid och senast nu de senaste dagarna har behövt pausat träningen. För American Magic blev det likadant med tanke på att de också befinner sig på Nya Zealand vilket man trodde från början skulle vara en fördel gentemot konkurrenterna.

Det ingen skulle tro för ett år sen är att de som stannat i Europa och tränat får mer träningstid tack vare landets bestämmelser jämfört med de som flyttat basen till tävlingsvattnen där reglerna är annorlunda.

Det är därför en spännande tid framöver när det gäller America´s Cup och kommer tävlingen kunna genomföras på ett rättvist och säkert sätt? Det återstår att se.

Nedan ser vi rapportering från teamens olika Facebookkonton och status vad som sker i teamen just nu.

Ineos Team UK fortsätter träningen och visar för fansen hur båtinformation till grinders fungerar. 

Luna Rossa har precis packat ihop sin träningsbas i Cagliari och flyttar nu till Nya Zealand. 

Samtidigt som Emirates Team New Zealand triggas av att se American Magic på vattnet. 

American Magic njuter av vinden i Auckland och testar var gränsen går. 

Top