Allansson och Bergström-Västernäs topp fem efter halva världscuptävlingarna i Hyères

Andra dagen av världscupen i Hyere bjöd på propaganda segling, med en tilltagande västligt bris, som mest var vinden uppe i 25 knop. Det händer saker i resultatlistan, då det är få båtar som lyckats hålla sig framme båda dagarna.


Bäst i svenskgänget är nu 49:er seglarna, Victor Bergström och Victor Västernäs på en fin fjärdeplats. Grunden för den framskjutna placeringen lade man igår då man hade alla topp tio. Dagens seglingar var inte riktigt lika bra, bland annat med en kapsejsning.

Även Björn Allansson imponerar stort, med en av dagens bästa serier(8,4) är han nu uppe på femteplats i finnjolle. Kollegan Max Salminen hade en tyngre dag på jobbet och är på tjugoåttonde plats.

I 470 har svenskkampen tagit en ny vändning, nu är det outsidern Carl Fredrik Fock och Marcus Dackhammar som leder svenskflocken efter en väldigt bra dag. Anton Dahlberg-Fredrik Bergström samt Johan Molund och Sebastian Östling tappar lite i resultatlistan.

Dagens längsta klättring stod ändå Jesper Stålheim för efter resultaten 15 och 4 och där man nu efter fyra race får räkna bort den sämsta seglingen. Jeppe är på sjätte plats.

Lisa Ericsson och Hanna Klinga fortsätter att var stabila och har klättrat en placering upp till åttonde plats. Stabilt seglar även silvermedaljören från VM, Josefin Olsson i laser radial, just nu precis innanför topp tio

Idag väntas lättare vindar nya förutsättningar.

LIROS

Alla svenska placeringar:

Nacra 17

26. Ida Svensson-Rasmus Rosengren, KSSS

Laser Radial

10. Josefin Olsson, KSSS

Laser Standard 

6. Jesper Stålheim, KSSS

Finnjolle

5. Björn Allansson, GKSS

28. Max Salminen, GKSS

49:er FX

8. Lisa Ericsson-Hanna Klinga, GKSS

18. Julia Gross-Cecilia Jonsson, GKSS

49:er

4. Victor Bergström-Victor Västernäs, GKSS

25. Carl P Sylvan-Otto Hamel, GKSS

470 Herr

9. Carl Fredrik Fock-Marcus Dackhammar, GKSS

11. Anton Dahlberg-Fredrik Bergström, KSSS

16. Johan Molund-Sebastian Östling, GKSS

Alla resultat och tracker hittar du på swc.ffvoile.com.

Top