Alinghi vann i Barcelona - Svenskt på tredjeplats

Det blev succé i Spanien för de trefaldiga Extreme Sailing Series-vinnarna Alinghi när dom tog årets andra delseger för 2018 i Barcelona.

Den fyra dagar långa tävlingen levererade sol och det schweiziska laget glänste med 12 vinster på 26 race. Detta var den tredje deltävlingen för säsongen.

Laget med Arnaud Psarofaghis, Nicolas Charbonnier, Nils Frei, Yves Detrey och Timothé Lapauw använde match racing-taktik för att få ner deras huvudkonkurrenter SAP Extreme Sailing Team till en tredjeplats i resultatlistan.

”Vi gjorde ett bra jobb med att hålla poängen i säkerhet idag,” sade Psarofaghis, som var nöjd när han steg av båten. ”Vi var taktiska och det betalade av sig. Det är fantastiskt att vinna här i Barcelona.”

Ombord på SAP, som kom trea, finns vårt svenske stjärnskott Julius Hallström som seglar världsnivå redan vid 21 års ålder.

Såhär säger Rasmus Køstner, som är taktiker ombord på SAP: ”VI hade hoppats på ett bättre resultat men vi är inte knäckta. Vi ser fram emot nästa tävling, det kommer att bli en lång och jämn säsong.”

Resultat hittar du här.


Läs också: Julius Hallström om debuten på Extreme Sailing Series.

Top