Alex Thomson kliver av racingscenen

Tidigare idag meddelade Alex Thomson att han kliver av racingscenen. Han kommer alltså inte att stå på startlinjen till Vendée Globe 2024, men utesluter inte comeback 2028.

Alex har tillsammans med sitt team 5 West Ltd tävlat i Imocaklassen under 19 år vilket inkluderar fem Vendée Globe på raken, två pallplatser och ett antal världsrekord. Målet har dock alltid vara att vinna tävlingen. Vi gläder oss åt att den resan fortsätter. Alex kommenterar (fritt översatt): "Det här är starten på ett nytt kapitel, med en ny skeppare, som vi kommer förse med verktyg, kunskap, erfarenhet och en vinnande omgivning."

Anledningen till Alex beslut  är att han vill ägna mer tid åt familjen. Han nämner sin fru som långa perioder ensamt tagit hand om barnen. Han önskar nu ge henne samma möjligheter som han själv haft att uppfylla sina drömmar: "Det här innebär inte att jag pensionerar mig, bara ändrar min roll från att spendera mesta tiden ute till sjöss till att vara mer på land."

Det är ingen tvekan om att Alex Thomson och hans Hugo Boss har satt stora avtryck; inom teknisk utveckling, på kappseglingsbanan och som tongivande ambassadör för sporten men också med innovativa marknadsföringskampanjer. Det är väl ingen som har glömt underbara “Mastwalk” och “Skywalk”.

Tack, uppskattning och lyckönskningar haglar just nu in på facebooksidan AlexThomsonRacing och vi kan inte annat än instämma i kören!

Hela Alex inlägg hittar du på www.alexthomsonracing.com.

Top