Action utlovas på Extreme Sailing Series i helgen

Nu i helgen, 25-28 augusti börjar del sex av Extreme Sailing Series i Cardiff. Efter fem deltävlingar är det Phil Robertsons Oman Air som leder men tvåa på samma poäng har vi SAP Extreme Sailing med Adam Minoprio.


Oman Air vann denna tävlingen förra året kommer att komma in i tävlingen i form efter två raka vinster i Barcelona och Hamburg.

”Vi måste komma hit och jobba hårt igen. Cardiff är ett väldigt unikt ställe att segla på, förmodligen blir det långa halvvindar och det kan bli mycket vind. Så man måste ställa in båten för det,” säger Robertson.

SAP Extreme Sailing jagar Oman Air hack i häl med före detta World Match Racing Tour vinnaren och America’s Cup seglaren Adam Minoprio vid rodret.

”Det är bara en till tävling, vi måste gå ut och segla bra som team. Om vi kan göra det så kan inget lag slå oss,” säger Minoprio.

Serien har tidigare i år mest seglat inne i stadsmiljö på ställen som Hamburg, Sydney och Qingdao. Nu får dom äntligen chansen att visa upp sin fulla potential och tävlingsledare John Craig förväntar sig action.

”Vi har förstorat banområdet vilket kommer ge längre banben. Cardiff är känt för sin sjöbris så vi förväntar oss grym segling och foiling,” förklarar Craig.

Vi på Search kommer att länka till livesändningen varje dag på Facebook.

För mer info besök Extreme Sailing Series hemsida.

2017 Extreme Sailing Series totalställning

Position / Lag / Poäng

1a Oman Air (OMA) 54 p

2a SAP Extreme Sailing Team (DEN) 54 p

3a Alinghi (SUI) 50 p

4a Red Bull Sailing Team (AUT) 47 p

5a NZ Extreme Sailing Team (NZL) 40 p

6a Land Rover BAR Academy (GBR) 40 p

Top