AC: Vilanova dag ett avbruten

Vädret var inte på America’s Cups sida när första tävlingsdagen i Vilanova blev inställd.

Dag ett av 37th America´s Cup Preliminary Regatta i Vilanova blev avblåst på grund av dåligt väder. Precis när de sex America’s Cup-lagen sjösatt sina AC40:or och åkt ut ur hamnen kom en front. Det var bara att vända om. Sikten var dålig och Glenn Ashby sa i ett pressmeddelande: ”Sikten var max 150 meter, och det var ungefär så dåligt som moder natur kan bli. Det var ingen överraskning att tävlingen ställdes in. Teamen kommer att vara tillbaka imorgon (lördag) för några fantastiska race."

När alla teamen var tillbaka vid bryggan gick en mycket blöt Nathan Outteridge förbi mediazonen: "Jag tror att det var rätt beslut att ställa in racen, men det var bra att ge det en chans eftersom vi alla vill tävla. Det var ganska blött när vi kom ut. Vi hade cirka 10-11 knop när vi hissade segel så vi gick för J2, men när vi lämnade följebåten var det bara 4-5 knop. Efter cirka 10 minuter insåg Iain Murray att detta inte var ett bra ställe för oss att vara på och fick oss alla tillbaka till hamnen.”

Idag är det en ny dag med nya möjligheter och alla team är taggade på att raca. Än så länge vet vi inte om tävlingsledningen vill addera race på grund av gårdagens bortfall. Livesändningen börjar 15:00 och första start strax därefter.

Hur du följer helgens tävling: Så här följer du America's Cup på skärmen.

Läs hela pressmeddelandet om gårdagen hittar du på www.americascup.com.

Top