7x Seglingsmagi från Vitters

Holländska Vitters har byggt många spektakulära båtar, här tittar vi närmare på 7 av deras absoult bästa... 

Unfurled - Prisvinnaren

2016 vann hon Sailing Yacht of the Year, denna 46-meters skapelse, designad av German Frèrs: fullsmetad med tekniska innovationer som propellrar som fälls in i skrovet, kolfiberrigg och rull-furling. 

Inouï - The green machine

Vitters har byggt många spektakulära båtar genom åren, men kanske ingen så iögonfallande som Inouï som sjösattes 2013: den 33.4 meter långa båten är inte bara illgrön, den har en sluttande akterspegel i sann 80-talsanda och en överbyggnad som för tankarna till 90-talet. 

Aquijo - Flaggskeppet

När hon sjösattes 2015 var hon den största båten som varvet någonsin byggt, och den tredje största i världen. Hon är resultatet av ett samarbete mellan det holländska varvet och Oceanco och är förvånansvärt sportig för sin storlek med ett specialdesignat styrsystem. 

Timoneer II - Regattavinnaren

Om du skulle behöva bevis på att Vitters kan leverera snabba båtar är Timoneer II en bra plats att börja på. Aluminumyachten seglade för första gången 2001 och vann Palma Superyacht Regatta 2004, Antigua Superyacht Cup 2008, och Dubois Cup 2011. 

Ganesha - Ed Dubois mästervärk 

Dubois mästervärk är inspirerad av J-båtarnas dimensioner och låga fribord och har en strömlinjeformad exteriör som är lika imponerande nu som när hon sjösattes 2013. 

Thalia - Vintageglamour 

Vitters har byggt båtar sedan 1990-talet, och en av de bästa exemplaren från de tidiga åren är Thalia: denna s 48.5 meter långa skönhet renoverades varsamt 2008 av Elmar Meurer 

Marie - Drömkombon

Genom åren har Vitters haft många samarbeten, ett av de mest lyckade har varit det med Hoek Design och Nigel Ingram. Partnerskapet har resulterat i prisbelönta Adele, Erica XII och mest nyligen Marie: en 54.6 meter lång ketch, med klassiska linjer och modern prestanda. 

Top