6 Baleariska stränder att besöka med båt

Balearerna eller Baleariska öarna är en spansk ögrupp och autonom region belägen i västra Medelhavet. Vi listar 6 magiska stränder. 

Ibiza och Formentera i sydväst bildar tillsammans den lilla ögruppen Pityuserna. Öarna i öster – främst Mallorca och Menorca – sägs då tillsammans bilda ögruppen Illes Gimnésies, de "gimnesiska öarna". Öarna är populära turistmål, med flertalet flygplatser, men det finns gömda pärlor som bäst nås med båt. 

Cala Varques, Mallorca 

Cala Varques ligger mellan städerna Porto Colom och Porto Cristo. Det är en lugn och orörd strand som ligger i en vacker vik omgiven av låga klippor och skog. Havet är ganska grunt och har en underbar djup turkos färg som kontrasterar vackert mot den fina vita sanden. 

Cala Bassa, Ibiza

Cala Bassa är lite mer välbesökt än resten av stränderna på listan just på grund av att den ligger på Ibiza, men bergsformationerna som omger stranden är otroligt vackra, så den är väl värd ett besök ändå. 

Es Portixol, Ibiza 

Teoretiskt går det att ta sig hit landsvägen, men det är inte enkelt. På grund av sin location passar stranden äventyrliga besökare, Es Portixol är omgiven av höga kullar och branta klippor och är mer av en sten än sandstrand. 

Cala Llamp Bay, Mallorca

Cala Llamp Bay är ytterligare en strand som är känd för sina geologiska egenheter. Vattnet är djupt safirblått och tenderar att vara ganska kallt 

S’Espalmador, Formentera 

S’Espalmador är en privat ö nära formentera som är öppen för turister. Det finns mänger av stränder runt ön, och ön i sig är ganska avlägsen med vit sand och frodig grönska. 

Es Calo, Formentera 

Om du är intresserad av fot eller bara vill vila ögonen på ett unikt landskap är Es Calo på Formentera stranden för dig. Klipporna har en unik form som när de träffar vattnet skapar intressanta och vackra former som du troligen inte hittar någon annan stans 

Top