3 PRYLTIPS

3 heta pryltips inför seglingssäsongen 2018! (Dessa tips är aldrig sponsrat innehåll)


FLEXIBELT SJÖSTÄLL FÖR TUFFA TAG

Zhiks nya Isotak X är resultatet av ett nära samarbete med lagen Dongfeng och AkzoNobel i just nu pågående Volvo Ocean Race. Utöver rigorösa tester av materialet för att säkra plaggens vattentäthet, slitstyrka och andningsförmåga lyfter Zhik fram det nya blixtlåssystemet som gör det möjligt att anpassa huvor och balaclavor till väder och vind. Man framhåller också de nya hals- och ärmmuddarna som skall vara både bekvämare och mer tåliga än på tidigare modeller. Ett komplett ställ består av jacka (899€), smock (899€), torrdräkt (1450€), salopette (669€), en utbytbar huva (179€) samt två balaclavor, en avalare och en neoprene (75€ styck). Stället finns i rött och storlekarna XS-XXXL.

NYTT VSAT V7 HTS-SYSTEM FRÅN KVH

Teknikutvecklingen går fort framåt och med det ökar också tillgängligheten. Det är naturligtvis inte alla som har behov av att strömma HD-material från båten men visst flyger det lite frihetsfjärilar i magen när man tänker på vad det faktiskt innebär. KVH:s nya 60 cm satellitantennsystem för Kubandet erbjuder videosamtal i HD (≤10 Mbps) oavsett var du befinner dig till sjöss – nästan i alla fall. För att ytterligare möta kravet på ökad dataförbrukning erbjuds en kostnadsfri, obegränsad användarkanal som kan användas samtidigt med höghastighetskanalen. Priset för antennen ligger på 29995USD. Trafikkostnaden är lite mer komplicerad och beror på vad man som kund prioriterar. För höghastighetsdata ligger till exempel priset på 0,10 till 0,40 $ per MB beroende på hur mycket man köper totalt, men då ingår också en kanal med obegränsad förbrukning på 128/64 Kbps.

”Pessimisten klagar på vädret, optimisten väntar på att det skall bli bättre, realisten seglar vintern igenom med rätt kit.”

Rooster välkomnar vintern med Supertherm Steamer (5/4 neoprene). Våtdräkten har en lång bröstdragkedja som gör den lätt att ta av och på. Knä och rumpa är förstärkta för att göra den extra tålig. Den har vidare ett snabbtorkande värmefoder på bröst och rumpa och sömmarna är limmade och tillslutna för att förebygga läckage av kallt vatten. Dräkten finns för både junior (S och L) och vuxna (XS – 2XL) och kostar 187 respektive 225£.

Top