3 PRYLTIPS

3 heta pryltips inför seglingssäsongen 2018! (Dessa tips är aldrig sponsrat innehåll)


Koll på batterierna

Simarine Pico är en snygg och lättanvänd batterimonitor med en tydlig och tålig 3,5” IPS LCD Gorilla Glass-skärm. Själva burken är tillverkad av anodiserad aluminium och är korrosionsbeständig samt vatten- och dammtät. Monitorn kan övervaka upp till sex batteribankar, 14 tankar och 20 oberoende strömsensorer. Den styrs med fyra knappar som sitter under skärmen alternativt med en app (tillgänglig för både Android och iPhone) som visar aktuell data samt historiska analyser. Priset ligger på 259,00 €.

Våtdräktstork

Trots mörker och kyla finns det ett gäng tappra seglare som vägrar att ge upp. Det här tipset är riktat till er. Blawesome (ett kickstarterprojekt) är en bärbar våtdräktstork. Den består i huvudsak av centrifugalfläkt (290 m3/h) och en värmare (1000 W) utformad som en hängare. Total strömförbrukning ligger på 1050 W. Enligt tillverkaren är den både pålitlig och tyst, och den skall klara av att torka en 3 mm neopren på bara 20 minuter. (Observera att torktiden är starkt beroende av materialtjocklek, omgivningens temperatur och luftfuktighet). Mer information hittar du på www.thewetsuitdryer.com.

En pålitlig gammal trotjänare som tål stryk

Dubarrys unisex Crosshaven är designad för havskappsegling under tuffast tänkbara förhållanden. Bortsett från gedigna materialval och riktigt bra sulor med utmärkt grepp är den integrerade gaitern en av stövelns mest uppskattade detaljer. Gaitern fungerar som en effektiv vattenbarriär (rätt använd vill säga). Oavsett hur mycket vatten som sköljer över däck hindrar gaitern läckage, vilket är A och O för komfort och därmed uthållighet samt, vid riktigt långa seglingar i kalla vatten, din hälsa. En annan uppskattad liten detalj är den lilla öglan i skaftet som gör dem lätta att dra på. Dessutom kan man med en enkel karbinhake kroka ihop och sätta fast dem i slafen när det är dags för vila. Priset ligger på cirka 4000:- men sköter man om sina stövlar enligt anvisning har man dem i flera säsonger.

Top