1 meter över Atlanten = katastrof

Ensamseglare i små båtar är ett fascinerande släkte. De utmanar vad vad vi tror är möjligt och omöjligt när det kommer till båtar. Här är det en hårfin gräns mellan geni och galenskap, framgång och totalt misslyckande. Här har vi en engelsman som verkar vara av samma skrot och korn som vår Sven Yrvind. Fast Sven brukar komma längre än ut ur hamnen.

Andrew Bedwell har byggt på sin minibåt i två år. Båten var 3.3 fot lång (1 meter) och 3 fot bred. Han skulle segla dom 1900 sjömilen från Kanada hem till England.

Hade han lyckats hade det varit den hittills minsta båten att korsa atlanten. Men äventyret tog slut innan det hann börja. Efter bara en kort stunds segling upptäckte Andrew att några sista-minuten ändring på båten orsakade läckage. Han tog beslutet att återvända till hamn.

En stor besvikelse naturligtvis men inget som inte kunde åtgärdas. Andrew arbetet som segelmakare och båtbyggare till vardags. Men det blir värre. När den tunga, vattenfyllda båten skall lyftas ramlar den i asfalten och totalförstörs. Så här skriver han på sin facebooksida.

— Jag åker nu hem för att bearbeta det som hänt. Tack till er alla för allt er stöd. Återigen jag kan inte be om ursäkt tillräckligt många gånger. Jag avslutar med ett citat från min fru ”bättre att se dig ledsen, än att det är jag som gör en video där jag gråter för att du aldrig kommer att komma hem”

Bättre lycka nästa gång Andrew

Top