"Vi är en familj som förverkligar en dröm genom att först bygga båten och sedan ge oss av på en långtur!"

SEARCHERS: MEADIVA

"Vi är en familj som förverkligar en dröm genom att först bygga båten och sedan ge oss av på en långtur!" - MeaDiva

Familjen Nicander tillhör en numera ganska sällsynt skara som väljer att bygga sin båt för egen hand. själv. Båten de bygger är Diva 38.2 som är köpt som halvfabrikat från varvet i Tallin. De har bloggat om bygget under hela projektet vilekt har skapat massor av intresse och har cirka 160 trogna besökare på bloggen www.meadiva.se som återkommer dagligen.

Tobias Nicander berättar: "Vi har hållit på i snart två år och skall till sommaren ut på en långseglats i Östersjön, vi har två killar (9 och 6 år gamla) som vi lovat att vi skall segla till Legoland med när båten är klar! Därefter tänker vi oss vidare ner mot Tyskland, vidare bort mot Polen för att därefter skutta över till Gotland. Efter Gotland får vi se, har vi tid försöker vi komma till Åland och kanske skärgårdshavet innan vi vänder åter för hemfärd via Göta Kanal. Vi planerar vara borta från 15 maj till 15 Augusti!"

MeaDivas besättning består av:

Malin Nicander - Malin har läst skeppsbyggnads på Chalmers, jobbar på GVAC och håller på med stabilitet på flytande oljeriggar. Hon har seglat med familjen under hela uppväxten i diverse olika båtar, samt seglat skuta på västkusten.

Tobias Nicander - Tobias jobbar som Sjöräddningsledare på JRCC, Sweden Rescue i Göteborg. Han har läst sjökapten på Chalmers och jobbat på Röda Bolaget, Kustbevakningen, innan han gick "iland". Tobias har precis som Malin seglat med familjen sedan han var liten, samt seglat skuta på västkusten.

Tim Nicander - Tim fyller 10 år innan famlijen lämnar Marstrand. Han är en kreativ kille som gillar att pyssla, och är sugen på att vara mer aktiv under den kommande seglingen än tidigare.

Elis Nicander - Elis fyller 7 år under seglatsen. Han är en glad kille som mest åker med ännu. Han gillar sandstränder och bad.

Vi ser fram emot att följa famlijen Nicander på deras resa, både här på webben och i tidningen. Under tiden kan du klicka dig in på deras populära blogg där de har dokumenterat allt om båten och bygget! Du hittar den på www.meadiva.se.

Top