Örnbrall i Auckland

Auckland bjöd på minst sagt sportiga förhållande första dagen på VM, efter en lång väntan på land lyckades man genomföra 2 race i 49er i vindar på upp till 37 knop. 

400 seglare från 40 olika länder har samlats i Auckland för att fightas i 2019 Hyundai 49er, 49erFX and Nacra 17 World Championships - regattan som kommer vara en av de viktigaste inför OS i Tony 2020. 

Red Fleet 

I den röda startgruppen togs det första racet hem av hemmahjältarna Burling & Tuke som ägde lästarten och därefter fortsatte öka. 

Andra racet vanns av Dominik Buksak och Szymon Wierzbicki från Polen som hade en enorm ledning vid första kryssmärket men precis lyckades undvika att kapsejsa vid lägaten. Tvåa i racet blev danska Jonas Warrer och Jakob Jensen. 

Yellow Fleet 

Det blev ett franskt derby i race nummer ett: Kevin Fischer/ Yann Jauvin (FRA44) visade Erwan Fischer/ Clement Piquin (FRA655) hur en kryss ska seglas, och ledde vid andra kryssmärket för att ta hem racet före sina landsmän.

Trots en mindre lyckad start, i lovart om startbåten, slog Lucas Rual och Emile Amoros (FRA) direkt ut höger för att leda till kryssmärket. Efter en mer balanserad andrakryss, där de bevakade fältet tog de hem race två. 

Blue Fleet 

De unga irländarna Robert Dickson och Sean Waddilove vann sitt första VM-race trots hård uppvaktning från Bronsmedaljörerna från Rio: Erik Heil och Thomas Ploessel (GER). 

Tyskarna nöjde sig dock inte med en andraplats, efter en fantastisk start i lä bevakade de fältet på bästa sätt för att ta hem race nummer två. 

Inga race för FX och Nacra 

Det blev inga race för Nacra och FX, så fans får vänta ytterligare en dag för att få se sina favoriter äntra arenan. 

Resultat 

49er

1st Erik Heil/ Thomas Ploessel GER 2-1; 3pts

2nd Kévin Fischer/ Yann Jauvin FRA 1-4; 5pts

3rd Bart Lambriex/ Pim van Vugt NED 3-4; 7pts

4th Dominik Buksak/ Szymon Wierzbicki POL 7-1; 8pts

5th Erwan Fischer/ Clément Pequin FRA 3-5; 8pts


 

Top