Årets havskappseglare Team Pro4u summerar säsongen!

Team Pro4u har gjort en säsongssummering av ännu en framgångsrik säsong 2018 med bland annat guld i amatörklassen från VM i havskappsegling i Holland, segrar i Sandhamn Open och Indian Heat Regatta, flertalet pallplatser samt utmärkelsen ”Årets havskappseglare”.

Teamet har haft ännu en bra säsong 2018, dels har vi haft riktigt kul, dels har vi kunnat utveckla och förbättra oss på flera områden och dels har resultaten varit bra och vi har nått våra målsättningar.

”Det har varit ännu en rolig säsong där vi fått besöka och segla i många roliga ”seglingsmetropoler” som Sandhamn, Marstrand, Kiel och Haag. Fantastiskt kul också att vi också lyckats behålla vår svit att för sjunde året i rad sedan 2012 ta guld i amatörklassen och vara på pallen i öppna klassen på VM/EM i havskappsegling. Sedan att till sist få utmärkelsen Årets havskappseglare är vi ju också stolta, tacksamma och glada för” säger Anders Mårtensson trim.

Vi fortsätter nu vår satsning mot nya mål enligt ”Projektets” målsättningar där ständiga förbättringar är ett viktigt ledord. Under 2019 är vårt huvudmål ORC EM i Oxelösund i augusti. Vi planerar också tävla i Viggan Open, Lidingö Runt, Gullviverallyt, Sandhamn Open, ÅF Inshore Race, ÅF Offshore Race, ORC SM och Indian Heat Regatta.

”Vi ser med tillförsikt fram emot ännu en spännande säsong men det gäller att aldrig stå still och ständigt jobba med förbättringar då konkurrensen på mästerskapen ökar hela tiden, vi tror mycket på den nya kölen samt en del andra saker vi förbättrar på båten denna vinter! En annan sak som är viktig för oss är att öka intresset för havskappsegling bland yngre och därför har vi tillsammans med KSSS utvecklat ”KSSS Offshore Clinic” där vi under vintern/våren/sommaren kommer ha teori och praktikpass i havskappsegling – passa på och sök senast 31 januari 2019 via KSSS hemsida (för KSSS medlemmar 16-30 år)” säger Patrik Forsgren skeppare & ägare.

Vi tackar alla som tränat och tävlat med oss, alla konkurrenter och arrangörer, vår klubb KSSS alla partners/leverantörer och speciellt vår huvudsponsor Pro4u.

Tack också till alla som följer vår blogg, Facebooksida, artiklar och nyhetsbrev och hoppas ni följer med framöver också på vår resa mot nya mål! 

Vi har även gjort en presentation om säsongen - den finns här

Slutligen önskar vi alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Text: Anders Björk, trimmer

Top