Är detta framtida båten för Volvo Ocean Race in-port racing?

Några av världens bästa designers har slått sig samman och designat ett förslag till den nya båten för in-port racen i kommande Volvo Ocean Race.


Kolla in gästplatsen i mitten, under storseglet.

Så här skriver teamet som har designat båten:

Vi är väldigt nöjda att dela med oss av VS40. Vårt förslag till båt för Volvo Ocean Race in-port race series. En performance-orienterad 40 fot lång, foilande katamaran. Den är inspirerad av skandinavisk estetik som kan få plats i en container.


 

Vi såg en möjlighet att sätta ihop en grupp personer som har jobbat tillsammans med olika projekt tidigare. Timingen av projektet blev bra, precis efter America’s Cup och i en intressant tid i utvecklingen av foilande båtar.

 


Våran designgrupp består av Gonzalo Redondo och hans d3 Applied Technologies team, Adam May från Artemis, Luc du Bois, Marc Menec från IS3D Engineering, Ocke and Ted Mannerfelt från Mannerfelt Design Team, Giovanni Belgrano från Pure Design & Engineering och Bob Graham.

 


Medan vi väntar på besked om nästa Volvo Ocean Race, kommer vi som grupp fortsätta att arbeta på nya spännande foiling-projekt.

Läs hela broschyren här.

Top