Äntligen, Dongfeng presenterar sin nya båt

Äntligen är hon klar; Dongfengs båt inför årets Volvo Ocean Race.


Personligen börjar jag känna stressen av att det ännu inte presenterats mer än två lag, men nu har åtminstone Dongfengs båt plockats ut från varvet och är redo att sjösättas. Totalt har över 500 delar bytts ombord Dongfeng, och man har lagt nära €1 miljon på båten. Hon har uppdaterats med den senaste tekniken, självklart sprillans nya segel och mycket beslag som påminner oss om att det kommer bli ett tufft år ombord.

- De [the Boatyard] har gjort ett fantastiskt jobb, och har lyckats hålla alla deadlines längs vägen och det är nu de får valuta för sitt hårda jobb, säger Graham Tourell, Dongfeng Race Team boat captain.

Anledningen till det omfattande arbetet varje båt får genomgå är den tid lagen kommer spendera i Södra Ishavet. Denna omgång kommer ha tre gånger så mycket tid i de södra vattnen än någonsin tidigare, vilket är extra påfrestande för både båt och besättning. 

Om det i grunden är gamla Dongfeng-skalet som piffats upp har vi inga uppgifter om, men i och med one design-kravet är det sak samma. Det är i grunden samma båt ändå, men denna gång i en rejält uppgraderad version. 

dongfeng

Top