Älskar du veteranbåtar? Då är det här datumen för dig

Det hela började 2004. Efterfrågan om en förening som kunde arrangera en båtträff för veteranbåtar var stor, då andra event och träffar lagts ner. Veteranbåtsföreningen såg efterfrågan, viljan och den stora önskan och började planera.


De valde ett nytt koncept där man avstår från sponsorer då man ville lägga fokus på just båtarna en hel helg. Dock fick de lite hjälp från oväntat håll när Kungliga DjurgårdsFörvaltningen och Sjöhistoriska Museet erbjöd dem en lokal. Efter de tre första dagarna, där 2004, kunde man också konstatera att man överlevt ekonomiskt. 

Då, 2004, deltog 25 båtar, som längst stadens kajer smyckade vattnen, och sen tog det hela fart. 2016 deltog över 100 båtar, och vid middagen dukades det för 180 gäster.  

Så här skriver Veteranbåtsföreningen om årets Veteranbåtsfestival

"I år välkomnar vi alla veteranbåtar till årets första evenemang på sjön, vi hyr tält till middagen! Förra året bestämdes att nu ska det heta Veteranbåtsfestival, för det är ett festivalevenemang i dagarna tre. Veteranbåtsföreningen arrangerar tillsammans med Skärgårdsmässan och Sjöhistoriska museet. Sedan 2013 arrangeras Peter Norlin Memorial samtidigt med Veteranbåtsfestivalen, seglingar som lockar fler deltagare varje år. Som vanligt många utmärkelser och priser. För att klara oss helskinnade tar vi ut en självkostnad per deltagare, i den ingår allt, hamnavgift, servicefaciliteter, middag, glada båtgrannar och som alltid tusentals intresserade stockholmare."

Se alltså till att boka in 26-28 maj i kalendern, för en härlig folkfest och vackra båtar. Läs mer på www.veteranbatar.se, dock kommer mer information så snart båtmässan öppnat.

Top