Liros

Search Virtual Boat Show

Välkommen till Search Virtual Boat Show. Covid-19 lägger fortfarande krokben för stora möten och sammankomster. Men det finns vägar framåt och med anledning av att sensommarens utomhusmässor till viss del är inställda öppnar vi upp för en båtmässa online. Låt oss presentera en av utställarna; LIROS Skandinavia AB.

LIROS är en av världens största och marknadsledande tillverkare av yachtlinor, flygsportlinor och tekniska speciallinor för industriella ändamål. Tack vare branschens modernaste tillverkningsanläggning kan LIROS utveckla och tillverka linor för i stort sett alla kunders behov och önskemål. LIROS’ system för kvalitetssäkring garanterar våra kunder en ytterst hög och jämn kvalitet. Detta är grunden för innovativa och marknadsanpassade produkter från LIROS – allt baserat på en gedigen tradition sedan mer än 165 år.

Det är ingen tillfällighet att LIROS-tågvirke används i Olympiska Spelen, i America’s Cup, Volvo Ocean Race och i Match Racing Tourer världen över, samt i många andra sammanhang där det är världsstjärnor och professionella seglare som själva väljer den finaste utrustning de kan tänka sig. Samarbetet med SWE Sailing Team, Norges Seilforbund, German Sailing Team och Australian Sailing Team borgar för kontinuerlig utveckling och hårda tester av nya linor, till alla seglares gagn. Under vårt paraply finns också produkter som anknyter till tågvirke och båtliv, internationellt kända och välrenommerade varumärken som Spinlock, Wichard, Polyform och Profurl.

Spinlock – däcksutrustning, avlastare, flytvästar
Wichard – rostfria smidda schacklar och hakar av högsta kvalitet och styrka
Polyform – rotationsgjutna fendrar, originalet från Norge
Profurl – underhållsfria rullsystem med kapslade lager, för cruising, racing och flygande försegel

Du hittar några av våra storsäljare när du surfar ner på sidan. Övrig information och kontaktuppgifter hittar du på lirosropes.se.

Genom vårt långa sammarbete med SWE Sailing Team, Norges Seilforbund, German Sailing Team och Australian Sailing så har vi möjligheten att kunna utveckla de bästa jollelinorna ihop med de bästa seglarna.

LIROS Magic Edge

Mycket stum trim- och skotlina. Kärna av Dyneema® SK78 och hölje av stark och tålig flätad polyester. Testad för att ge maximalt grepp i skotråttor och cleats. Idealisk som trimlina och till funktioner där det ställs höga krav på exakt trim. Kinkfri och utmärkt som skotlina. Lämplig att skala.

LIROS Magic Sheet

Skotet som inte kan ”kinka”, tack vare den extra hårdhet - utan att vara styvt - som behövs. Höljet är 20-flätat och extra tjockt eftersom > 60 % av lasten tas upp av höljet. Ej splitsbar. Speciellt framtagen att passa hårda krav från bl.a. jolle-, skiff- och katamaranseglare som seglar snabba och krävande båtar. Bästa skotet till bland annat Laser.

LIROS Magic Sport

Tekniskt högkvalitativ, allsidig lina i iögonfallande neondesign för jollar och mindre kölbåtar. Mycket nötningsbeständigt hölje, låg arbetstöjning. Kärna i termofixerad polyester.

LIROS Magic Control XTR

Maximalt grepp och exakt kontroll. Högteknologiska material ger högsta möjliga tillförlitlighet och exakt precision i trim och manövrar.

Spinlock XTX Powerclutch – Ultralätt avlastare med Softgrip

Smidig, lätt och låg avlastare för linor mellan 8 och 12mm diameter och laster upp till 1200kg. Avlastaren låser med en optimerad textil SOFTGRIP-strumpa med högpresterande teknologi som är skonsam mot linornas höljen och därmed ökar deras livslängd. Låsningen aktiveras med en enkel knapptryckning. Helt inkapslad mekanism, ingen risk för att linan oavsiktligt frigörs. Smidig och mycket låg profil utan behov av rotationsutrymme för handtaget under t ex en sprayhood eller vindruta. Enkel, mångsidig installation - 2 fästelement för däck, skott, rigg eller tunnelmontering. Enkel service på däck, för rengöring eller byte av SOFTGRIP-strumpa. Finns i färgerna svart, blå, vit, gul och orange.

Spinlock XTR AVLASTARE – Andra generationens avlastare

Avlastare för linor mellan 8 och 12mm diameter. Smidig dubbelverkande funktion, bättre grepp och lättare att frigöra, dessutom enkel att underhålla. Tack vare “reaktiv mekanism” har avlastaren samma hållkraft på alla diameter i spannet. Betydande förbättring av låsningen av moderna linor med liten diameter. Ultralätt konstruktion med liten storlek. Låsmekanismen tas enkelt bort för service och rengöring på däck, ingen demontering krävs. XTR finns endast som enkla enheter.

Spinlock ALTO BELT PACK – 75N flythjälpmedel i midjeväska

ALTO är ett lätt, kompakt, uppblåsbart flythjälpmedel med 75N flytkraft som bärs runt midjan, designad för en mängd vattensporter. Kompakt och lätt justerbart midjebälte för enkel, nära passform. Kan bäras fram eller bak. Uppblåsningen manövreras manuellt. En uppblåst ring frigörs då från midjeväskan och flyter upp runt användarens bröstkorg och under armarna. Ett enkelt, lättanvänt, uppblåsbart flythjälpmedel som känns osynligt att bära. ALTO är perfekt för olika vattensporter exempelvis SUP, fiskare, kanotister, för den som kör gummibåt eller ror kortare sträckor.

Spinlock DECKVEST 6D – Fullutrustad räddningsväst med livsele och automatisk uppblåsning, 170N eller 275N flytkraft

Ny version av Spinlocks banbrytande Deckvest – marknadens bekvämaste räddningsväst med livsele, godkänd för havskappsegling. Deckvest 6D kommer i en storlek, med nyskapande funktioner för justering av storleken. Utvecklat shoulder-fit system för perfekt passform – varje gång – hela dagen. Ingen belastning på nacken. Förnyat utförande för ren, diskret look och passform. Extra förstärkningar vid utsatta områden. 40mm enkelt grenband med förvaringsficka. Deckvest 6D har sprayhood i nytt utförande med stort visir, är kompatibel med MOB1 AIS och försedd med Pylon 360° nödljus och Lume-On flytvästljus. Deckvest 6D är utrustad med Spinlocks Harness release System – HRS som gör det möjligt att snabbt frigöra sig från livlinan i en nödsituation.

Wichard Rescue Knife – fast blad

Kniv med fast blad utvecklad med focus på räddningsinsatser och extremsport (t ex havskappsegling, sportkatamaraner, forsränning etc…). Kniven låser i knivfodralet och lossas med ett enkelt handgrepp.  Tack vare säkerhetsfodralets utformning kan kniven fästas eller placeras i stort sett överallt, t ex som seglarens personliga utrustning (på räddningsvästen, armen eller benet), ombord i sittbrunnen, ratten, mantåget, katamaranens trampolin eller balkar, et c.
Mycket robust rostfritt, tandat blad i N680 med högsta skärpa. Bladet har rundad spets för att undvika oavsiktliga skador, samt schackelöppnare. Gult flourescerande greppvänligt handtag.

PROFURL – franska rullsystem för finsmakare

Som en av pionjärerna utvecklade PROFURL 1980 sitt första rullsystem och blev sedan snabbt världsledande inom denna teknik, såväl som på marknaden.  Oavsett hur du seglar (cruising, racing, havskappsegling, långfärd), eller storleken på din båt eller budget, hittar du alltid lämplig PROFURL-produkt för att utrusta din båt.

Profurl utmärks av hög prestanda och robusta konstruktioner, med kapslade lager som gör systemen i stort sett underhållsfria. Dessutom omfattande garantier, världsomspännande service och full spårbarhet. Profurl är det självklara valet när kraven är höga på funktion, tillförlitlighet, livslängd, enkel hantering och säkerhet. Testbänken har varit och är race som Boc Challenge, Vendée Globe, Route du Rhum, Jules Verne Trophy, America’s Cup, mini transat, Transat Jaques Vabre och soloseglingar runt jorden. Profurl har utrustat båtar från Mini 6.50 till 40 fots maxi trimaraner.

I sortimentet ingår:
·         Manuella rullfocksystem – racing och cruising
·         Motoriserade rullfocksystem för större båtar
·         Rullsystem för flygande försegel - racing och cruising
·         Strukturella rullsystem för racing och performance cruising
·         MK4 rullbom för båtar 15-18m

Top