Yrvinds försvarstal

Yrvind som hade som mål att segla till Nya Zealand non stop har avbrutit sin resa - detta är hans försvarstal

På sin blogg skriver Yrvind att det aldrig uppstod några problem som gjorde att han avbröt resan utan han bara insåg själv, varför? Det är ett tufft år oavsett var man är, i en båt, hemma oavsett i vilket land. Att segla till Nya Zealand var inte realistiskt och nu har han insett detta.

Yrvind skriver även på sin blogg att det inte hade varit några problem att segla jorden runt i sin älskade Exlex om han inte hade packat med sig vatten för 160 dagar och mat för kanske 300-400 dagar. Tanken var från början att segla ifrån Irland som han gjorde 2018 men det gick inte på grund av Corona.

Så efter en rejäl funderar insåg Yrvind, vad skulle han göra på Nya Zealand? I dagsläget är det extra svårt att få visum och det är mycket extra pappersarbete och komplikationer att komma in i länder och är det verkligen värt det? Var det destinationen eller resan han var ute efter?

Yrvind försöker nu skeppa tillbaka Exlex till Sverige och hitta ett sätt för honom själv att komma hem. Vill du läsa hela hans berättelse besök: www.yrvind.com.

Top